اقتصاد محیط زیست و آتشسوزی جنگلها
به گزارش گلونی تحقیقات نشان داده است که هر هکتار جنگل معادل ۶۰۰ میلیون تومان ارزش دارد.
همچنین آتشسوزی در جنگلها در مقام اول تخریب محیط زیست قرار دارد.
این آتشسوزیها در سه بعد فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیک اثر منفی در خاک میگذارد که این تغییرات باعث تغییر در پوشش و فعالیتهای خاک آن منطقه میشود.
دکتر نغمه مبرقعی دینان عضو هیئت علمی پژوهشیکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی در برنامه طلوع برنامه صبحگاهی شبکه چهار گفت: تقریبا ۳۰ درصد در عرصههای خشکی دنیا جنگل هستند ولی توزیع این جنگلها در دنیا متناسب نیست و سهم ایران فقط ۱۴ میلیون هکتار است و سرانه جنگل در ایران ۱۷/۰ هکتار است که حدود یک چهارم سرانه جهانی است.
وقتی صحبت از آتشسوزی یک هکتار جنگل در ایران میشود، قابل قیاس با آتشسوزی در جنگلهای انگلیس یا روسیه نیست.
چرا که آتشسوزی در ایران یعنی از دست دادن این منبع کمیاب.
به عنوان مثال جنگلهای هیرکانی که به فسیلهای زنده در دنیا معروف هستند، با آتشسوزی مواجه میشود و ۹۵ درصد این آتشسوزیها عامل انسانی دارد، و این اتفاق به هیچ عنوان بخشودنی نیست.
اقتصاد محیط زیست
نماشای گلونی را دنبال کنید
ایشان در ادامه گفت: جنگلها فقط نقش زیبایی ندارد، جنگلها در تعدیل آب و هوا، کنترل فرسایش خاک، تامین آب سفره آب زیرزمینی و تنظیم آب رودخانهها نقش مهمی دارند.
دکتر مبرقعی دینان در ادامه تصریح کرد: جنگلها تقریبا بیش از ۱۵ عملکرد در محیط زیست دارند که قابل تبیین و ارزشگذاری مادی نیست.
جنگل نقش مهمی در جذب دی اکسید کربن، کاهش گازهای گلخانهای و کنترل گرمایش زمین دارد.
نقش جنگل در کنترل سیلاب، در جذب ذرات معلق که در کنترل آلودگی هوا نقش بسزایی دارند، بسیار مهم است که قابل ارزشگذاری نیست.
میتوان گفت روزی اگر جنگلهای کره زمین نابود شود ما ادامه حیات نداریم.
پایان پیام