تمشک میوهای مفید برای پیشگیری از سرطان و بهبود عملکرد قلب
به گزارش گلونی تمشک با نام علمی Rubus ideaus نامی است که علاوه بر میوه این گیاه به خود گیاه نیز تعلق میگیرد.
این گیاه به صورت دائم میوه دارد. دو نوع از پرمصرفترینهای تمشک، تمشک قرمز و سیاه است.
اسید الاگیک آنتی اکسیدانی خاص در بدن است که موجب کاهش سلولهای سرطانی میشود.
تمشک میوهای مفید برای پیشگیری از سرطان
تمشک به علت غنی بودن از اسید الاگیک به عنوان میوهای مفید در پیشگیری سرطانهای پوست، ریه، مثانه، سینه و مری به شمار میآید.
تمشک حاوی مقدار زیادی فیبر بوده و برای بهبود سلامت قلب مفید است.
این گیاه برای گسترش شریانها، که به وجود جریان خون به نرمی کمک میکند و از تجمع پلاک جلوگیری میکند، کمک میکند.
همچنین شامل سالیسیلیک اسید است که دارای خواص محافظت کننده قلبی مشابه آسپیرین است.
علاوه بر اینها ویتامین C نیز در این گیاه وجود دارد که به درمان بیماریهای قلبی موثر است.
تمشک و سایر توتها اثر ادرارآور دارند و به کاهش تورم کمک میکنند.
از آن گذشته کتون موجود در تمشک باعث کمک به چربیسوزی شده و همچنین موجب جلوگیری از ریزش مو میشود.
با برگهای خشک شده میتوان محلولی مناسب جهت غرغره هنگام گلو درد درست کرد.
همچنین به صورت لوسیون برای تسکین درد چشم مفید است.
این گیاه به دلیل داشتن اثر قابض قوی، درمان خوبی برای اسهال و روان بودن مدفوع برای کودکان به شمار میآید.
مصرف روزانه ۱ تا ۲ فنجان از دمکرده برگ این گیاه در سه ماه آخر بارداری به راحتتر شدن انقباضات کمک میکند.
بهعلاوه به دلیل داشتن اسید فولیک که مادهای ضروری برای رشد مناسب جنین است نیز مصرف آن را واجبتر میکند.
در ایران در استانهای گرگان، مازندران، گیلان، آستارا، لاهیجان، آذربایجان کردستان، لرستان و همچنین در اطراف کرمان و تهران کشت میشود.
پایان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور