زرشک حاوی ویتامین C و مفید برای سرماخوردگی
به گزارش گلونی زرشک با نام علمی Berberis integerrima است.
زرشک حاوی ویتامین C و مفید برای سرماخوردگی
مشخصات ظاهری
زرشک درختچه تیغدار به ارتفاع ۱ تا ۵ متر دارد.
چوب آن به رنگهای قرمز، قهوهای یا زرد است.
برگها بیضی، دندانهدار و ارهای بوده و میوههای آن بیضوی، قرمز رنگ و ترش مزه هستند.
انتهای بهار و ابتدای تابستان فصل شکوفه دادن بوته زرشک است.
غنچههای زرد رنگ آن در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود میگیرد.
درمان کمخونی
به علت وجود ویتامین C از آن برای بهبود کمخونی، درمان سرماخوردگی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود.
در ۱۰۰ گرم زرشک ۲۴ میلیگرم ویتامین C وجود دارد.
رفع یبوست و تقویت کلیهها
ریشه و پوست ساقه آن از داروهای تلخ به شمار میآید و اثر مقوی و مسهل دارد.
پوست ثانویه ریشه و ساقه تصفیهکننده خون، ضدعفونی کننده و تا حدودی مسهل و ریشه آن مدر است.
مشکلات مربوط به کبد و صفرا
میوهی زرشک داروی گیاهی مناسبی برای بیماریهایی است که به صفرا مربوط میشود.
این میوه صفرا بر است و به پاک سازی کبد و تصفیه خون کمک میکند.
درمان عفونتهای گوارشی
به علت خواص ضدباکتریایی و ضد قارچی این گیاه، انتخاب مناسبی جهت رفع عفونتهای گوارشی است.
بهعلاوه یک درمان خانگی برای مسمومیتهای غذایی به حساب میآید.
کمک به هضم غذا
فیبر موجود در آن باعث میشود برای هضم غذا مفید باشد.
قسمتهای مورد استفاده
این گیاه از جمله گیاهان دارویی است که از تمام قسمتهای آن میتوان استفاده دارویی کرد.
هشدار
کسانی که سرفه میکنند بهتر است از مصرف آن خودداری کنند.
پراکندگی در ایران
کشور ایران بزرگترین تولید کننده زرشک است.
در داخل کشور استان خراسان جنوبی با داشتن ۹۷ درصد از اراضی تحت کشت تولید ۹۵ درصد از زرشک دنیا را در اختیار دارد.
شهرستانهای زیرکوه و قائنات مرکز اصلی تولید آن است.
پیان پیام
نویسنده: فاطمه فیروزپور