حذف راهنمایان گردشگری از لایحه بودجه ۱۴۰۰
یزد رییس کانون راهنمایان گردشگری کشور از اختصاص ندادن بودجهای برای پوشش بیمهای راهنمایان گردشگری خبر میدهد و میگوید: در حالی راهنمایان از فهرست پوشش بیمهای برای تخصیص بودجه حذف شدهاند که اخیراً وعده تحقق این مهم از سوی دولت داده شده بود.
به گزارش گلونی «سیدمحسن حاجیسعید» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با گلایه از حمایت نشدن راهنمایان گردشگری توسط سازمان برنامه و بودجه، میگوید: اختصاص ندادن ردیف بودجهای برای راهنمایان گردشگری خیانت دولت به راهنمایان سراسر کشور در بدترین شرایط شغلی و در اوج دوران کرونا است.
وی با تکرار این جمله که «ما راهنمایان حمایت دلگرم کنندهای نداریم»، تصریح میکند: در حالی راهنمایان از فهرست پوشش بیمهای برای تخصیص بودجه حذف شدهاند که اخیرا وعده تحقق این مهم از سوی دولت داده شده بود.
رئیس کانون راهنمایان گردشگری کشور با بیان این که گردشگری ابزاری برای نامزدهای ریاست جمهوری در ادوار مختلف شده ولی وقتی اصلیترین خواستههای اهالی صنعت گردشگری مطرح میشود، با بیاعتنایی از آن عبور میکنند.
این مسئول لازمه توسعه صنعت گردشگری را اصلاح سیاستهای خارجی کشور میداند و میگوید: گسترش گردشگری در کشور ما نیاز به اقدام خاصی از سوی دولت ندارد چرا که ایران به اندازه کافی فرهنگ مهمان نوازی و جاذبههای گردشگری را داشته و مردم دنیا مشتاق سفر به آن هستند و تنها کافی است اعتمادسازی و مراوده مسالمتآمیز با دنیا برقرار شود.
وی با بیان این که در اذهان بسیاری از مردم دنیا ایران مقصد مورد اعتمادی نیست، میگوید: متاسفانه تبلغیات سوء زیادی واقعیت کشور ایران را در دنیا کمرنگ کرده و جز با کمپین سازی، تبلیغات و نشان دادن واقعیتها نمیتوان این وضعیت را بهبود بخشید.
حذف راهنمایان گردشگری از لایحه بودجه ۱۴۰۰
حاجیسعید به بودجه اندک تبلیغات گردشگری ایران اشاره و تصریح میکند: در کشورهایی اسلامی و مشابه ایران مانند مالزی سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دلار صرف تبلیغات گردشگری میشود.
وی با بیان این که افزایش ۱۰ درصدی بودجه وزارت گردشگری ایران در سال جاری جوابگوی نیازهای این صنعت نیست، میگوید: اکنون وضعیت گردشگری در تمام دنیا مشابه است و همه به واسطه بحران در نقطه شروع یک مسابقه هستیم اما در کشور ما هیچ برنامهای در این رابطه وجود ندارد و پیشنهادات وزارت گردشگری برای راه اندازی گردشگری با رعایت پروتکلها نیز در ستاد ملی کرونا بلاتکلیف مانده است.
این مسئول با تاکید بر این که پوشش بیمه راهنمایان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ با وجود پیگیریهای زیاد، مورد اهتمام قرار نگرفته است، میگوید: متاسفانه خروج راهنمایان گردشگری از صنعت، مسئلهای بسیار اساسی است که در نبود حمایتهای بیمهای به عنوان اصلیترین خواسته این قشر ادامه خواهد داشت و هیچ امیدی نیز برای حفظ سفرای فرهنگی کشورمان وجود ندارد.
شفاف نبودن مصارف افزایش نرخ عوارض خروج از کشور
حاجی سعید به مشکلات دیگری در حوزه گردشگری نیز اشاره میکند و میگوید: یکی از اقداماتی که به بهانه کمک به صنعت گردشگری در سه سال گذشته انجام شده، افزایش نرخ عوارض خروج از کشور است.
وی اضافه میکند: مسئله اینجاست که این درامد با وجود هدف کمک به توسعه گردشگری، به مصارف این صنعت نرسید،ه و گویا دولت از این روشها صرفا برای جبران کمبودهای خود اقدام کرده و توسعه گردشگری مدنظر نبوده است.
وی فراکسیون گردشگری مجلس را یک ظرفیت مهم برای صنعت گردشگری میداند و میگوید: از ظرفیت مجلس برای شنیدن صدای راهنمایان گردشگری نجیب و ارائه راهکار قانونی برای حل مشکلات اصلی صنف و صنعت گردشگری، بهره خواهیم برد.
گفتنی است؛ در رابطه با این مشکل گفتوگویی مابین رییس کانون راهنمایان گردشگری و «محمدصالح جوکار» دبیر فراکسیون گردشگری نیز انجام شد.
پایان پیام