خانه » امروز در گلونی » عواملی که فرد را سوپر انتقال دهنده کووید ۱۹ می‌کند
عواملی که فرد را سوپر انتقال دهنده کووید 19 می‌کند

عواملی که فرد را سوپر انتقال دهنده کووید ۱۹ می‌کند

عواملی که فرد را سوپر انتقال دهنده کووید ۱۹ می‌کند

به گزارش گلونی دانشمندان با استفاده از مدل‌های رایانه‌ای عطسه را در افراد مختلف شبیه‌سازی کرده و ویژگی‌های بیولوژیکی را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند باعث شیوع شدید ویروس در محیط شود.

این مطالعه که نتایج آن در ژورنال Physics of Fluids منتشر شده، ارتباط بین ویژگی‌های فیزیولوژیکی افراد و میزان پرتاب و ماندن قطرات عطسه آنها در هوا را بررسی کرد.

به گفته پژوهشگران دانشگاه فلوریدا مرکزی (UCF) در ایالات متحده، برخی ویژگی‌های افراد، مانند بینی گرفته، یا از دست دادن چند دندان، می‌تواند با تأثیر بر میزان حرکت قطرات، پتانسیل انتشار ویروس را افزایش دهد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده پیشتر یادآوری کرده بود که اصلی‌ترین راه آلوده شدن افراد به ویروس کرونا قرار گرفتن در معرض قطرات تنفسی مانند عطسه و سرفه‌های حامل ویروس است.

عواملی که فرد را سوپر انتقال دهنده کووید ۱۹ می‌کند

مایکل کینزل یکی از نویسندگان این مطالعه از UCF می‌گوید: « بیشتر دانستن در مورد عوامل تأثیرگذار بر میزان حرکت این قطرات می‌تواند به تلاش برای کنترل گسترش آنها کمک کند.

این اولین مطالعه است که هدف آن درک این است که چرا قطرات عطسه یا سرفه افراد مختلف مسافت‌های مختلفی را طی می‌کنند. ما نشان دادیم كه بدن انسان در این میان تأثیرگذار است.»

محققان با ذکر مثالی گفتند وقتی بینی افراد خالی باشد، سرعت و فاصله قطره‌های عطسه کاهش می‌یابد. چرا که بینی هم علاوه بر دهان، مسیری را برای خروج عطسه فراهم می‌كند. ناحیه‌ای که عطسه می‌تواند از بدن خارج شود محدود می‌شود، بنابراین سرعت و شدت خروج قطره‌های عطسه از دهان افزایش می‌یابد.

به گفته دانشمندان، دندان‌ها هم منطقه خروج عطسه را محدود کرده و باعث افزایش سرعت قطرات می‌شوند: «دندان‌ها اثر جت ایجاد می‌کنند که عطسه را قوی‌تر و دارای حالت موجی می‌کند. بنابراین، اگر کسی بدون دندان باشد می‌توان انتظار داشت شدت و قدرت عطسه او کمتر باشد.»

در این تحقیق ، دانشمندان از مدل سازی سه‌بعدی و شبیه‌سازی‌ها برای بازسازی چهار نوع دهان و بینی استفاده کردند – یک فرد با دندان کامل و بینی خالی، یک فرد بدون دندان و یک بینی خالی ، یک فرد بدون دندان و یک بینی پر، و فردی با دندان کامل و گرفتگی بینی.

هنگامی که آنها عطسه را در مدل‌های مختلف شبیه سازی کردند ، متوجه شدند که فاصله پرتاب قطرات هنگامی که فرد دچار گرفتگی بینی شده و دندان‌های کامل دارد، ۶۰ درصد بیشتر از مواردی است که گرفتگی بینی و دندان ندارند.

یافته‌ها نشان داد که وقتی کسی بینی خود را تمیز نگه دارد، مثلاً با گرفتن بینی در یک دستمال، می‌تواند فاصله پرتاب ویروس‌های خود را کاهش دهد.

محققان همچنین سه نوع بزاق نازک، متوسط و ضخیم را شبیه‌سازی کردند. آنها دریافتند كه بزاق نازك‌تر منجر به عطسه‌های متشكل از قطرات كوچكتر می‌شود كه باعث ایجاد یك حالت اسپری گونه می‌شود و بیشتر از بزاق متوسط و ضخیم در هوا می‌ماند.

کریم احمد، یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه هم گفت: این یافته‌ها نشان می‌دهد که چگونه عوامل فیزیولوژیکی انسان بر میزان انتقال بیماری تأثیر می‌گذارند. این ویژگی‌ها می‌توانند عوامل اساسی در بروز انتشار بیشتر ویروس باشند.»

پایان پیام

منبع: hindustantimes

ترجمه: دکتر امیر صدری

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید