قارچ شیتاکه ضدسرطان گیاهی ژاپنی
به گزارش گلونی قارچ شیتاکه با نام علمی Lentinus edodes از گیاهان دارویی بومی ژاپن و چین است.
این قارچ در کشورهای ژاپن، چین و شهرستان اسکو جهت مصرف خوراکی کشت داده میشود.
قدمت استفاده
مشهور است که قارچ شی تاکه در سال ۱۹۹۰ میلادی برای درمان امپراتور ژاپن مورد استفاده قرار گرفته است.
این قارچها قرنها در طب سنتی به عنوان داروی تونیک و ترمیمی اغلب برای بیماریهای شدید و مزمن مورد استفاده قرار میگرفتهاند.
شیتاکه در زبان ژاپنی به معنای قارچ درخت شی است.
دلیل این نامگذاری رویش این قارچ پای درخت شی در کشور ژاپن است.
در دیگر زبانها این قارچ به نام های دیگری شناخته میشود که معانی جالبی همچون قارچ ملکه، قارچ معطر و… دارند.
محققان ایرانی موفق به کشت این قارچ در استان خراسان رضوی شدهاند.
تخمین زده میشود که این قارچ تا چند سال آینده به کشت انبوه رسیده و وارد برنامه غذایی مردم کشور ایران شود.
قارچ شیتاکه ضدسرطان گیاهی ژاپنی
داروی ضد سرطان
تحقیقات گسترده در ژاپن نشان داده اند دوز بالایی از این قارچ برای درمان سرطان مورد استفاده قرار میگیرد.
دوز پایین این قارچ به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن از بروز سرطان جلوگیری میکند.
بهترین حالت مصرف این قارچ زمانی است که همراه شیمی درمانی مورد استفاده قرار میگیرد.
زیرا عصارهی قارچ، مرگ برنامهریزی شده سلولهای سرطانی را تحریک کرده و از کبد و سیستم ایمنی بدن در مقابل مواد سمی و آسیبهای شیمی درمانی محافظت میکند.
در این شرایط مصرف قارچ حتما باید با مشورت پزشک یا متخصص گیاهان دارویی صورت گیرد.
سایر کاربردها
در بسیاری از مشکلات و بیماریها مانند هپاتیت ویروسی، سندرم خستگی مزمن، کاندیدیازیس و عفونتهای مکرر میتوان از مزایای این قارچ استفاده کرد.
همچنین میتوان این قارچ را برای حفظ سلامت عمومی بدن به ویژه در سنین بالا مصرف کرد.
هشدارها
ممکن است منجر به اسهال و واکنشهای آلرژیک پوستی و همچنین بالا رفتن تعداد گویچههای خون شود.
پايان پيام
نويسنده : نگار شاه وار