قره قاط ضدعفونی کننده قوی دستگاه گوارش
قره قاط ضدعفونی کننده قوی دستگاه گوارش
به گزارش گلونی قره قاط با نام علمی Vaccinium macrocarpon از گیاهان دارویی کمیاب در کشور ماست.
قره قاط (قره قات) را با نام محلی قره گیله یا سیاه گیله، قراقات یا قراطاط نیز میشناسند.
این گیاه طبعی سرد و خشک دارد و طعم آن شیرین و کمی ترش بوده به طعم زغال اخته شباهت زیادی دارد.
میوهای جنگلی است که بومی اروپای غربی و شمال کشورهای ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال است و در جنگلهای شمال ایران میروید.
مشخصات ظاهری
گیاه قره قاط به صورت درختچه کوچکی است.
بسته به جنس آن به ارتفاع تقریبی ۱۰ تا ۶۰ سانتی متر دیده میشود.
میتواند دارای برگهای همیشه سبز یا برگ ریزان باشد.
میوه این گیاه به صورت خوشهای، گرد و به قطر ۰/۵ تا ۱/۵ سانتی متر با ته تاجی شکل همانند ازگیل است.
میوه آن در ابتدا سبز روشن و در زمان رسیدن به رنگ آبی کبود تا سیاه رنگ در میآید.
بعضی از انواع آن نیز دارای رنگ قرمز روشن تا کبود هستند.
خواص دارویی
قره قاط
سلامت دستگاه گوارش و درمان اسهال
یکی از خواص دمنوش قره قاط پیشگیری و کمک به درمان اسهال است.
به این منظور، ۵ تا ۱۰ گرم قره قاط خشک را در هاون چینی بکوبید و آن را در آب سرد حل کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.
سپس از صافی عبور دهید و مصرف کنید.
به طور کلی مصرف دمنوش قره قات، اشتهاآور است و به سلامت دستگاه گوارش، بهبود زخمهای گوارشی و درمان دلپیچه کمک میکند.
فشار خون
دم کرده قره قات را برای رقیق کردن خون تجویز میکنند و اعتقاد بر آن است که خوردن آن از سکته قلبی ممانعت میکند.
قره قات بهترین دارو برای تنظیم و کاهش فشار خون است.
هشدارها
مصرف آن برای افراد با سابقه سنگ کلیه یا سنگ کیسه صفرا ممنوع بوده و این افراد از زیاده روی در مصرف آن باید اجتناب کنند.
این گیاه را نباید همزمان با املاح آهن، ژلاتین و آلبومین مصرف کرد.
پايان پيام
نويسنده : نگار شاه وار
کد خبر : 197963 ساعت خبر : 10:00 ق.ظ