آشنایی با پرندگان شکاری و حفاظت از آنها
وبینار شماره ۲۴ دانش، تجربه و زمین
به گزارش گلونی ایران در مسیر یکی از مهمترین شاهراهها و مسیرهای مهاجرتی پرندگان شکاری به خصوص بالابان و بحری یا پرگرین فالکون قرار گرفته است.
هرساله با شروع فصل سرما و در اوایل پاییز، تعداد زیادی از پرندگان شکاری از جمله بالابان و پرگرین فالکون که در عرضهای شمالیتر مانند کشورهای روسیه، چین، قرقیزستان، قزاقستان و… زاد و ولد میکنند؛ مسیرهای مهاجرتی جنوب و جنوب غربی را در پیش گرفته و به طرف نواحی گرمتر همچون جنوب آسیا، کشورهای عربی و شمال آفریقا روانه میشوند.
آشنایی با پرندگان شکاری
سایر ویدیوها در نماشای گلونی
آنها از شمال و شمالشرقی کشور وارد و از جنوب و جنوب غربی هم خارج میشوند و یا در کشور ما زمستانگذرانی میکنند.
یک مسیر مهاجرتی دیگر هم در شرق کشور ما وجود دارد که پرندگان شکاری از کشورهای چین، هند، افغانستان و پاکستان وارد ایران میشوند و در نهایت هم از جنوب یا جنوبغربی خارج میشوند که این مسیر اغلب شامل پرگرینها میشود و بالابانها کمتر از آن استفاده میکنند.
سایر ویدیوها در نماشای گلونی
با این وجود میتوان گفت که متاسفانه ما دادههای کارشناسی مبتنی بر مشاهدات و ثبت درستی از جمعیت به ظاهر فراوان بالابان و پرگرین فالکون مهاجر در طول فصل مهاجرت در کشورمان نداریم و حتی از جمعیتهای بسیار اندک بومی نظیر بالابان، شاهین و پرگرین بومی نیز تقریبا بیخبر هستیم در حالی که هر ساله شکارچیان متخلف بسیاری از این پرندگان زیبا را از چرخه طبیعت خارج میکنند.
در وبینار ۲۴ دانش، تجربه و زمین پایگاه خبری گلونی، میزبان احسان طالبی پرندهشناس باسابقه بودهایم و از ایشان خواستهایم که اهمیت حفاظت از پرندگان شکاری را در ایران بیشتر برای ما تشریح کنند.
در این وبینار از مرگ و میرهای ناخواسته توسط دکلهای برق و موضوعاتی سخن گفته شده که شما را شگفتزده خواهد کرد. همراه ما باشید.
نویسنده: فرناز حیدری