آش جوش پره خراسان آشی محلی مخصوص شادی
به گزارش گلونی آش جوش پره خراسان آشی محلی مخصوص شادی است که افراد این منطقه در لحظات شادکامیشان از این آش نوشجان خواهند کرد.
لازم است بدانید در زبان محلی جوش به معنای غم و پره به معنای رفتن است. زمانی میخواهند غم را از خود دور کنند و شادی کنند از این آش خوش مزه استفاده خواهند کرد.
این آش بسیار مقوی بوده و به عنوان پیش غذا میتوان از این آش استفاده نمود. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای پخت آش جوش پره خراسان
- عدس ۱ پیمانه
- لوبیا یا نخود ۱ پیمانه
- پیاز متوسط ۲ عدد
- سیر ۱-۲ عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- نعنا خشک ۲ قاشق چای خوری
- گوشت (اختیاری) به مقدار لازم
- آرد گندم ۴ پیمانه
- کشک ۱ لیتر
- زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه آش
برای آماده کردن این آش خوش طعم حبوبات که شامل عدس، لوبیا یا نخود هستند را در آن روی شعله گذاشته و اجازه دهید تا خوب پخته شود. این کار را تا زمانی که بدون آب شود ادامه دهید.
بعد از آن لوبیا یا نخود، عدس، پیاز و سیر چرخ کنید و به آن کمی فلفل و زردچوبه اضافه کرده وبه مواد بیفزایید. شما همچنین میتوانید در تهیه این آش به مواد بالا گوشت و گردو اضافه نمایید.
برای درست کردن خمیر جوشپره آرد را با مقداری نمک و آب به خمیر تبدیل کنید. بگذارید کمی زمان بگذرد سپس آن را صاف کرده و به قطعات مربعی در بیاورید.
بعد از انجام اینکار موادی را که تهیه کردهاید به میزان نصف بند انگشت داخل هر مربع قرار داده و اطرافش را محکم ببندید تا بیرون نریزند و داخل آب باز نشوند.
بعد از انجام این عملیات نوبت به تهیه کشک روی غذا میشود که مقداری روغن داغ کرده و بعد افزودن فلفل زردچوبه یا زغفران و نعناع خشک به روغن، سریعا کشک را به آنها اضافه کنید تا روغن نسوزد.
حال یک دیگ را تا نصفه از آب پرکرده و زمانی که آب درون دیگ به نقطه جوش رسید خمیرها را به آب اضافه کنید و بگذارید که ۱ ساعت پخته شوند.
در نهایت خمیرها را بوسیله یک صافی از آب بیرون آورده و در ظرفی که از قبل کشک مخصوص را درونش ریختهاید، بگذارید. این آش اکنون آماده سرو شدن است. نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی