آش شنگ یا بملبک استان مرکزی یک آش بینظیر
به گزارش گلونی اگر میخواهید یک آش بینظیر و خوشمزه اصیل ایرانی را بچشید ما به شما آش شنگ یا بملبک استان مرکزی را پیشنهاد خواهیم کرد. این آش بسیار خوشمزه است.
آش شنگ یا بملبک استان مرکزی
این آش از گیاهی به نام شنگ درست میشود به همین دلیل به آش شنگ معروف است. آن گیاه بسیار مقوی و پر خاصیت بوده و برای درمان بیماریهایی از جمله معده مفید است. مصرف این گیاه همچنین میتواند برای درمان عفونت و از بین بردن ترشحات گوش موثر باشد. این گیاه از خونریزی معده جلوگیری خواهد کرد.
مواد لازم برای تهیه این آش
- نخود و لوبیا چیتی: ۱۵۰ گرم
- آب: ۱ لیتر
- سبزی شنگ شسته و درشت خرد كرده : ۱ كیلوگرم
- عدس: ۱۵۰ گرم
- پیاز داغ: ۲ قاشق سوپخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نعناع داغ: به میزان لازم
- نمك و فلفل: به میزان لازم
- كشك: یك دوم پیمانه
- سیر داغ برای تزئین: به میزان لازم
روش تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا باید نخود و لوبیا را از شب خیس نمایید. این کار سبب میشود تا این حبوبات زودتر پخته شده و نفخ آن از بین برود.
بعد از آن لوبیا و نخود را روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بلافاصله شنگ را نیز به حبوبات اضافه کنید چرا که این گیاه دیرپز است. بعد از اینکه مواد نیم پز شدند عدس را نیز به آنها اضافه کنید .
بعد از انجام مراحل بالا پیاز داغ را با زردچوبه تفت داده و به همراه نعناع داغ به مواد اضافه کنید و اجازه دهید آش شما پخته شود و بر روی شعله ملایم جا بیفتد. حال نمک و فلفل و بعد كشک را به آش اضافه کرده و هم بزنید.
اکنون میتوانید آش را از روی شعله برداشته و در ظرفی ریخته و با نعناع داغ، سیر داغ و كشك تزئین کنید. شما میتوانید این آش خوشمزه را میل کنید. نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی