آش یارما غذایی سنتی و اصیل از زنجان
به گزارش گلونی آش یارما غذایی سنتی و اصیل از زنجان است که با طعمی بینظیر و عطری خوش یکی از آشهای معروف این شهر شناخته شده است. این آش خاصیتهای فراوانی دارد و بلغور استفاده شده درون آن این آش را بسیار مقوی کرده است. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش
- بلغور گندم: سه لیوان
- لوبیا قرمز: یک و نیم لیوان
- گوجه فرنگی: نیم کیلو
- آبغوره: دو تا سه پیمانه
- سبزی آش: ۴۰۰ گرم پاک شده و خرد شده
- آب گوشت: ۱۰ پیمانه
- نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زعفران: به میزان لازم
- پیاز داغ: ۵ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه آش یارما
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا لازم است بلغور و لوبیا را خیس کنید. سپس گوجه فرنگی را پوره کرده و همراه با روغن و زردچوبه تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که کمی از آب آن برچیده شود اما کاملا تبخیر و سرخ نشوند.
در مرحله بعد بلغور را به گوجه فرنگی اضافه کرده و روی آن آب گوشت بریزید. میتوان به جای آب گوشت از آب جوش نیز استفاده نمود.
حال اجازه دهید تا مواد به نقطه جوش رسیده و زمانی که بلغورها نرم شدند لوبیاها را درون ظرفی جداگانه با آب بپزید و در نهایت که لوبیاها پخته شد همراه با پیاز داغ به آش اضافه کنید. و نیم ساعت دیگر صبر کنید تا مواد پخته شده و بلغور بپزند.
در این مرحله نوبت به سبزی آش میرسد. سبزیها را همراه با آبغوره به آش اضافه کرده و اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزند و آش جا بیفتد. اگر آب آش کم بود میتوان به آن آب جوش اضافه کنید.
در آخر نمک و فلفل آش را اضافه کرده و آن را میل نمایید. میتوان از نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین ظرف آش استفاده نمود.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی