گندمک منبعی غنی از ویتامین ب
به گزارش گلونی گندمک با نام علمی Steellaria media از گیاهان دارویی بسیار مفید است.
گندمک یکی از تنقلات پرارزشی است که گرچه در گروه آجیل قرار ندارد، اما برخی خانوادهها از آن همچون مغزهای آجیلی در شب نشینیها استفاده کرده یا به عنوان یک تنقل مفید در اختیار فرزندان قرار میدهند.
نوع شیرین آن را که شیرین گندمک گویند، اغلب به همراه شیر میخورند.
گندمک یا دانه قناری بیشتر به عنوان دارویی برای خارش پوست شناخته شده است و به رفع مشکلاتی از قبیل اگزما و بثورات پوستی و رگهای واریسی ملتهب نیز کمک میکند.
دانه قناری با طعمهای شور و شیرین در بازار به فروش میرسد.
این گیاه سرشار از ویتامینهای گروه B است.
به آنهایی که از لاغری خود راضی نیستند توصیه میشود.
یک میان وعده بسیار مفید
گندمک تنقلاتی بو داده یک میان وعده بسیار مفید و انرژیزا به شمار میرود که حاوی ویتامینهای گروه B و املاحی نظیر آهن، روی و مس است.
دانه قناری سرشار از فیبر است که به سلامت دستگاه گوارش بدن کمک به سزایی میکند.
گندمکهای شور یا شیرین مناسب تمام گروه ها نیست چرا که گندمک شیرین کالری بالایی دارد.
به علاوه اگر شور هم باشد، برای افرادی که فشار خون دارند مناسب نیست اما مصرف آن برای افراد عادی بلامانع است.
اگر آن را با شیر مخلوط کنید خواص دو چندانی پیدا میکند چون از یک طرف این گیاه غلات کامل و از طرف دیگر شیر یک ماده بسیار مغذی است.
دیگر خواص درمانی گندمک
خارش پوستی
کرم و آب تازه گرفته شده از گیاه اثر خنک کنندگی موضعی خوبی روی پوست دارد.
اغلب میتوان آن را برای تسکین مناطق دردناک و خارش پوست استفاده کرد.
دم کرده آن را می توان به آب استحمام اضافه کرد یا برای شستشو رگهای واریسی به کار برد.
هشدارها
ممکن است منجر به واکنشهای آلرژیک در پوست شود.
استفاده را با مقادیر کم شروع کنید.
پایان پیام
نویسنده : نگار شاه وار