آش خیار چنبر تویسرکان غذایی سنتی از همدان
به گزارش گلونی یک آش سنتی، خوشمزه و لذیذ را با آش خیار چنبر تویسرکان تجربه کنید. این آش بسیار مقوی و خوشمزه بوده و در بیشتر نقاط کشور به روشهای مختلف طبخ میشود. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم آش خیار چنبر
- خیار چنبر: 1 کیلو
- سیر: 1 بوته
- نعنای خشک: 2 قاشق غذاخوری
- کشک: 1 لیوان
- عدس: 200 گرم
- بلغور گندم: 150 گرم
- پیاز: 3 عدد
- نان خشک: 2 قاشق غذاخوری
- گوشت: 200 گرم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن (عدس) را از چند ساعت قبل خیس نمایید. این کار سبب میشود تا زودتر پخته شده و نفخ آن از بین برود. سپس در زمان آشپزی چند تکه گوشت را با یک عدد پیاز خرد شده به خوبی تفت داده و بر روی آن آب بریزید و بگذارید گوشت به خوبی پخته شود.
وقتی گوشت نیم پز شد عدس و بلغور را نیز به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا به خوبی پخته شود.
در مرحله بعد خیار چنبرها را پوست گرفته و نصف کنید سپس تخم خیارها را خارج کرده و مانند کرفس به صورت حلقهای خرد کنید.
حال درون تابهای مقداری روغن ریخته و خیارهای خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
این کار را تا زمانی که نرم شوند ادامه دهید. توجه داشته باشید خیارها نباید له شوند. خیارها را به مواد آش اضافه کنید.
سپس پیاز و سیر خرد شده را درون روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند.
نعنا خشک را نیز به صورت جداگانه در روغن تفت داده و کنار بگذارید تا در زمان مناسب به آش اضافه کنید.
نصف سیرداغ و نصف پیازداغ را به قابلمه اضافه کنید تا طعمدار شود.
در مرحله آخر زمانی که تمامی مواد به خوبی پخته شدند نمک، فلفل و کشک را به آش اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.
اکنون آش شما آماده سرو شدن است.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی
پس نان خشک چی شد