آش جوشواره بجنورد غذایی خوشمزه و سنتی از خراسان شمالی
به گزارش گلونی اگر میخواهید طعم خوش یک آش خوشمزه را بچشید ما به شما یکی از غذاهای محلی استان خراسان شمالی، آش جوشواره بجنورد را پیشنهاد میدهیم.
این آش بسیار خوشمزه بوده و در بیشتر نقاط کشور طبخ میشود.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش جوشواره بجنورد
- گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
- اسفناج پخته شده: یک فنجان
- عدس پخته: یک و نیم لیوان
- پیاز متوسط: یک عدد
- تخم گشنیز: ۲ قاشق مرباخوری
- رازیانه: ۲ قاشق مرباخوری
- جوز هندی ساییده شده: ۲ قاشق مرباخوری
- خمیر پیراشکی یا خمیر اماده فیلو
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
- کشک: در صورت تمایل
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن را از چند ساعت قبل خیس کنید.
این کار سبب میشود تا زودتر پخته شوند.
حال در زمان آشپزی درون تابه پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و همراه با گوشت چرخ کرده، نمک، زردچوبه و فلفل به خوبی تفت دهید.
بعد از آن آنها را درون قابلمه ریخته و به میزان لازم آب به قابلمه اضافه کنید تا پخته شود.
در ظرفی دیگر عدسهایی را که از قبل خیس کردهاید همراه با اسفناج به خوبی بپزید.
بعد از اینکه پخته شدند گوشت را نیز همراه با رازیانه، تخمگشنیز و جوز هندی به آن اضافه کنید.
حال تمامی این مواد را داخل میکسر ریخته و خوب مخلوط کنید.
در مرحله بعد مواد را داخل خمیر نازک قرار داده و دور تا دور آن را ببندید تا مواد بیرون نریزد.
درون قابلمهای به میزان لازم آب ریخته و اجازه دهید تا آب جوش آید.
زمانی که آب جوش آمد جوشوارهها را درون آب بگذارید تا جوش بخورد.
دقت داشته باشید که نباید خیلی پخته شوند زیرا خمیر میشود.
بعد از اینکه کمی جوش خورد جوشوارها را آبکش کنید.
حال درون قابلمه دیگر پیاز داغ و اسفناج، جوز هندی، تخم گشنیز و رازیانه را درون آن تفت دهید.
مقداری آب را به قابلمه اضافه کرده و بعد از اینکه به جوش آمد جوشواره ها را به آن اضافه کنید.
آش شما آماده میل شدن است.
در صورت تمایل میتوانید مقداری رب گوجه فرنگی نیز به آن اضافه کنید تا غذای شما خوش رنگتر شود.
نوش جان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی