آش دنگو یاسوج آشی خوشمزه و محلی
به گزارش گلونی آش دنگو یاسوج آشی بسیار خوشمزه و محلی از استان کهکیلویه و بویراحمد است. این آش با وجود حبوباتش میتواند برای سرماخوردگی مناسب باشد.
از این رو این آش را در فصل زمستان طبخ میکنند.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه وخوش طعم وعطر وبسیار مقوی آشنا کنیم.
امیدواریم از چشیدن این آش بینظیر لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه آش دنگو
- عدس: نصف پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: نصف پیمانه
- لیزک (گیاهی است دارویی که در فصل بهار در استان کهگیلویه و بویراحمد می روید): به اندازه دلخواه
- ماش: نصف پیمانه
- نخود: نصف پیمانه
- گندم: نصف پیمانه
- ادویه: نصف پیمانه
- زردچوبه، نمک و آب: به مقدار لازم
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه و لذیذ ابتدا حبوبات آن را به صورت جداگانه از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض کنید.
این کار سبب میشود تا نفخ آنها از بین رفته و به خوبی پخته شوند.
سپس گندم پوست کنده شده را نیز چند ساعت قبل از آشپزی خیس نمایید.
قابلمه را روی حرارت بالا قرار داده و کمی آب درون آن بریزید تا به نقطه جوش برسد.
بعد از آن گندم را داخل قابلمه ریخته و حرارت را کم کنید تا گندمها به آرامی پخته شوند.
بعد از گذشت نیم ساعت که گندمها به خوبی پخته شدند نخود ها را نیز درون قابلمه گذاشته و بگذارید همراه گندم پخته شود.
بعد از اینکه گندم و نخود نیم پز شده و بقیه حبوبات را نیز همراه با گیاه لیزک و ادویه درون قابلمه آش بریزید.
سپس درب قابلمه را بسته و اجازه دهید تا مواد آش در کنار هم به خوبی پخته شوند.
اکنون آش خوشمزه و خوش طعم شما آماده سرو شده است.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی