آش غلغل شوشتر غذایی مخصوص رمضان از اهواز
به گزارش گلونی یکی از آشهای بسیار خوشمزه که در ماه مبارک رمضان برای افطار پخته میشود آش غلغل شوشتر است.
این آش بسیار مقوی بوده و دارای خواص بسیاری است.
با ما همراه باشید تا شما را با دستور پخت این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم آش غلغل شوشتر
- سردست گوساله: ۴۰۰ گرم
- برنج: ۱/۳ پیمانه یا ۵۴ گرم
- عدس: نصف پیمانه یا ۷۵ گرم
- لوبیا قرمز:۱/۴ پیمانه یا۴۰ گرم
- نخود: نصف پیمانه یا ۷۰ گرم
- گندم پوست کنده: ۱ پیمانه یا ۱۵۰ گرم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد یا ۱۴۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی: ۱/۴ پیمانه یا۴۰ گرم
- باقلای زرد یا لپه باقالی: ۱/۴ پیمانه یا ۲۵ گرم
- پودر لیمو عمانی: ۱ قاشق سوپ خوری یا ا۶ گرم
- زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- نعناع داغ و سیر داغ: برای تزئین مقداری
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن را از شب قبل خیس نمایید.
این کار سبب می شود تا نفخ آنها از بین رفته و زودتر پخته شد شود.
به یاد داشته باشید که در این مدت باید چندین بار آب آنها را عوض کنید.
در هنگام آشپزی قابلمهای مناسب آورده و درون آن را مقدار کمی روغن بریزید.
سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و درون قابلمه تفت دهید.
در این هنگام زردچوبه را نیز به آن اضافه کرده و سپس نخود گوشت و گندم را نیز به قابلمه اضافه کنید و روی آنها ۱۰ لیوان آب ریخته و حرارت را بالا ببرید تا آب به همراه حبوبات به جوش آید.
بعد از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا مواد کم کم پخته شود.
بعد از گذشت نیم ساعت لوبیا چشم بلبلی و لوبیا قرمز و نیز به آنها اضافه کنید سپس باقالا، عدس و برنج را نیز به مواد اضافه کرده و اجازه دهید به خوبی پخته شوند.
زمانی که به صورت کامل پخته شدند گوشت را با نیمی از مواد داخل قابلمه، بیرون آورده و آنها را بخوبی بکوبید.
سپس مواد کوبیده شده را مجدداً درون قابلمه ریخته و پودر لیمو عمانی و نمک را نیز به آنها اضافه کنید و اجازه دهید تا آش به خوبی جا بیفتد.
اکنون آش شما آماده میل شدن است میتوانید روی آن را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین نمایید.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی