آش غلور بیرجند غذایی خوشمزه و محلی
به گزارش گلونی آش غلور بیرجند یکی از غذاهای بسیار خوشمزه بیرجند است که در مراسم عزاداری و نذری در حسینیهها و مسجدها پخته میشود.
در واقع این آش نشان دهنده کاری جمعی و نمایشی از وحدت مردم و سنت پسندیده نذر است.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش غلور بیرجند
- گوشت: ۳۰۰ گرم (همراه با استخوان)
- آرد: ۲ قاشق سوپخوری
- سیر: ۳ حبه + مقداری سیر داغ برای تزیین
- بلغور گندم: ۳ پیمانه
- روغن: به میزان لازم
- حبوبات: ۲ پیمانه (شامل نخود، لوبیا چشم بلبلی و عدس)
- زعفران: به میزان لازم
- فلفل قرمز: به میزان لازم
دستور پخت آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن را از شب قبل به صورت جداگانه خیس نمایید.
این کار سبب میشود تا نفخ آنها از بین رفته و زودتر پخته شوند.
به یاد داشته باشید هر چند ساعت یکبار باید آب حبوبات را عوض کنید.
در هنگام آشپزی قابلمهای را از آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید تا آب درون قابلمه به جوش آید.
سپس گندم را پاک کرده و به خوبی بشویید و به مدت ۵ دقیقه درون آب سرد آن را خیس کنید.
بعد از گذشت پنج دقیقه آب بلغور را خالی کرده و بلغور را درون آب در حال جوش بریزید و هم بزنید در مرحله بعد آب و آرد را کم کم به مواد اضافه کرده و مرتبا هم بزنید تا گلوله نشود.
سپس در ظرف جداگانهای مقداری روغن ریخته و سیرهای درسته، گوشت و حبوبات را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و کمی تفت دهید.
بعد از اینکه مواد تفت داده شدند آنها را به بلغور اضافه کرده و شعله را ملایم کنید و اجازه دهید آش به خوبی پخته شده و جا بیفتد.
بهتر است گاه گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
اکنون آش شما آماده میل شدن است میتوانید روی آن را با سیر داغ، زعفران و فلفل قرمز تزیین نمایید.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی