آش ماشاب قم غذایی محلی و خوشمزه
به گزارش گلونی یکی از خوشمزهترین غذاهای پاییزی آش ماشاب قم است.
این آش بسیار خوشمزه بوده و به دلیل داشتن حبوبات مختلف، فواید و خواص بسیار زیادی دارد از این رو بسیار معروف و محبوب است.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش سنتی و محلی شهر قم آشنا کنیم.
مواد لازم برای آش ماشاب
- ماش: یک و نیم پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی و برنج و گندم: از هر کدام نصف پیمانه
- سیبزمینی نگینی خردشده: یک عدد
- کدو حلوایی نگینی خردشده: یک پیمانه
- عدس: یک پیمانه
- گوشت ران یا گردن گوسفند با قلم پخته و ریش شده: ۲۰۰ گرم
- پیاز سرخ شده: سه عدد
- زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- آب گوشت، کشک و نعنا: به میزان لازم
طرز تهیه آش
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن را از شب قبل خیس نمایید این کار سبب میشود تا نخ آنها از بین رفته و بهتر پخته شوند.
توجه داشته باشید حبوبات باید به صورت جداگانه خیس شوند و هر چند ساعت یکبار باید آب آنها عوض شود.
سپس قابلمهای تهیه کرد و برنج و گندم را بشویید و همراه با حبوباتی که از قبل خیس کردهاید و مقداری زردچوبه و پیاز سرخ شده در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و پخته شود.
زمانی که حبوبات شما نیم پز شدند نوبت اضافه کردن سیبزمینی، کدو حلوایی، آب گوشت، نمک و فلفل به داخل قابلمه است؛ آنها را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید تمامی مواد با حرارت ملایم در کنار هم پخته شوند.
حال آش را از روی حرارت برداشته و گوشتی را که از قبل پخته و ریش ریش کردهاید را درون آن بریزید.
توجه داشته باشید نیمی از آن گوشت را درون قابلمه بریزید و نیمی دیگر از گوشت هنگام سرو غذا برای تزیین روی آش ماشاب به کار برده میشود.
اجازه دهید تا آش ماشاب شما جا افتاده و لعابدار شود اکنون میتوانید این آش را با پیاز داغ و سیر داغ و نعنا و گوشت تزیین نمایید.
نوش جانتان.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی