آش گندم شیر کرمان آشی خوشمزه و بینظیر
به گزارش گلونی آش گندم شیر کرمان پیش غذای متفاوت است که در ماه رمضان و افطار طبخ میشود.
این آش بسیار مقوی و پرخاصیت بوده و یکی از غذاهای محبوب کرمانی محسوب میشود.
با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه این آش خوشمزه آشنا کنیم.
مواد لازم برای تهیه آش
- گوشت: ۵۰۰ گرم
- گندم شیر: ۱۰۰ گرم
- نخود: ۷۰ گرم
- پیاز متوسط: ۱ عدد
- رشته آش: به مقدار لازم(در صورت تمایل)
- کشک ساییده شده: به مقدار لازم
- سیر: به میزان لازم
- نعنا داغ: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه آش گندم شیر
برای تهیه این آش خوشمزه ابتدا حبوبات آن را از شب قبل خیس نمایید.
این کار سبب میشود تا نفخ آنها از بین رفته و زودتر پخته شود.
حال در هنگام آشپزی ابتدا گوشتها را تکه تکه کرده و درون قابلمه بگذارید تا همراه با آب نیمپز شوند.
سپس پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و درون تابهای با مقداری روغن تفت دهید و بعد از آن، نخود را نیز همراه با پیاز تفت دهید.
حال ادویههایی از جمله زردچوبه و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید.
بعد از اینکه مواد پخته شدند گوشتها را له کرده و به قابلمه اضافه کنید.
در مرحله بعد گندم شیر را که از قبل پختهاید به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
زمانی که تمامی مواد با یکدیگر مخلوط شدند کشک ساییده شده را آرام آرام به آنها اضافه کرده و بگذارید به مدت یک ربع پخته شوند.
زمانی که مواد کاملا پخته شدند نعنا داغ، سیر داغ و کمی نمک را درون قابلمه بریزید تا آش طعمدار شود و بگذارید آش کاملا جا بیفتد.
روش طبخ گندم شیر
گندمها را آسیاب کرده به صورت بلغور در آورد و سپس آنها را الک کرده تا آرد آنها جدا شود.
حال گندمها را در قابلمه بریزید و مقداری شیر، زنجبیل، زیره، سیاهدانه، زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به آنها اضافه کنید و بگذارید تا مواد پخته شود.
بعد از پخت، آنها را روی پارچه داخل یک قابلمه بریزید تا خشک شوند.
پایان پیام
نویسنده: محمد شهبازی