مردم توان خرید گوشت قرمز ندارند
به گزارش گلونی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: بازار گوشت گوسفندی کم رونق و درگیر رکود است چرا که مردم توان خرید ندارند.
نظارت بر خرید خانوار نشان میدهد سبد کالاهای ضروری کوچکتر شده و سهم کالاهایی مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی بهشدت کاهش یافته است.
هرچند خرید گوشت قرمز از سال گذشته کاهش یافته، اما در ماههای اخیر به شکل قابل توجهی با افت تقاضا برای خرید گوشت قرمز در بازار روبهرو هستیم.
در واقع در بازار گوشت به نقطهای رسیدهایم که تنها قشر خاصی امکان خرید گوشت قرمز را دارند.
در حال حاضر در سبد برخی خانوادهها گوشت بوقلمون با قیمتی در حدود کیلویی ۵۰ هزار تومان در بازار عرضه میشود، جایگزین گوشت گوسفندی که قیمتی در حدود ۱۶۰هزار تومان دارد، شده است.
بسیاری از خانوادهها هم به کل روی گوشت قرمز و پروتئین حیوانی را خط کشیدهاند.
حتی پای پدیدهای به نام فروش قسطی گوشت قرمز به برخی مناطق باز شده و به هرحال تمام خبرها نشان از گرانی بیش از حد گوشت و کاهش چشمگیر توان خرید مردم دارد.
به گفته فعالان حوزه تولید و عرضه گوشت قرمز میزان تولید سالانه این کالا در کشور به ۸۰۰ هزار تن رسیده، در همین حال میزان مصرف آن به کمتر از ۴۰۰ هزار تن است.
به عبارت دیگر در حال حاضر بیش از ۴۰۰ هزار تن گوشت قرمز مازاد در سردخانههای کشور انباشت شده است.
همزمان با این انباشت شاهد واردات گوشت یخ زده نیز بودهایم. اما باوجود این، همچنان خبری از ارزان شدن گوشت قرمز و قطع کردن دست دلالان سودجو از این بازار به گوش نمیرسد.
بازار بیرمق و قیمت بالای گوشت قرمز در خرده فروشیها به رغم قیمت خرید پایین دام از دامداران فرصت را برای سودجویی افراد فراهم کرده است.
نتیجه این شرایط چیزی نبوده جز حذف تدریجی گوشت به عنوان منبع مهم غذایی از سفره مردم کشور که در دراز مدت سلامت عمومی جامعه را تهدید خواهد کرد.
یکی از عوامل مؤثر در اهمیت غذایی گوشت، وجود املاح معدنی به ویژه آهن و روی در آن است.
با حذف گوشت و فرآوردههای آن، بسیاری از مردم در معرض خطر کم خونی ناشی از کمبود آهن قرار دارند.
به علاوه گوشت منبع غذایی مهمی از پروتئین، ویتامینهای گروه B و املاحی مانند آهن، روی، منیزیم و فسفر است.
کمبود روی نیز با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی، اختلال در رشد جنین، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است که در بسیاری از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است.
آیا مسئولان کشور به نتیجه حذف تدریجی مواد غذایی اساسی از سفره مردم اندیشیدهاند؟
پایان پیام
نویسنده: آرزو قدوسی