افزایش اضطراب سلامتی در دوران شیوع کرونا
به گزارش گلونی اضطراب سلامتی ترکیبی است که این روزها در خبرهای بینالمللی و گفتگوهای رسانهای، کاربرد بسیار زیادی دارد.
دکتر یونس شکرخواه در کانال شخصیاش نوشت: عبارت اضطراب سلامتی تا پیش از بروز همهگیری ویروس کرونا، خودبیمارانگاری یا هیپوکندریا (Hypochondriasis) نامیده میشد.
انجمن روانپزشکی آمریکا در ویراست تازه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی تعریف جدیدی از این عارضه که آن را یا دیاسام-پنج (Dsm-5) نامیده ارائه کرده است.
تعریف تازه این است: بیش از حد بودن ترسهای وسواسی درباره سلامتی.
علائم آن عبارتند از: بررسی دائم برای یافتن علائم بیماری در خود، جستجوی مدام در باره بیماریها و علائم آنها، نگرانیهای وسواسی درباره احساسات طبیعی و پرهیز افراطی از هر کاری که ممکن است باعث قرار گرفتن در معرض بیماری شود.
اضطراب سلامتی دو وجه دارد: ترس از اینکه نکند بیمارید و نمیدانید یا ترس از اینکه در آینده بیمار شوید.
پیشبینی میشود تا مدتها پس از پایان همهگیری کرونا، تعداد مبتلایان افزایش یابد.»
افزایش اضطراب سلامتی در دوران شیوع کرونا
از سوی دیگر قرنطینه سبب از دست دادن ارتباطات چهرهبهچهره و تعاملات اجتماعی در افراد میشود و این شرایط نیز میتواند برای افراد استرسزا باشد.
در دوران همهگیری کرونا بسیاری از افراد جامعه گرفتار احساس اضطراب و استرس نامتعارف شدهاند.
از بین این افراد مهمترین دلیلی که باعث اضطراب شده، ترس از ابتلا به کرونا حتی بدون داشتن علائم بالینی است.
برخی از افراد نیز به دلیل ترس از مبتلا شدن بستگان درجه یک خود که در حال حاضر سالم بودند، دچار اضطراب شدهاند.
در زمان قرنطینه خرید، ذخیره و پخت سبزیهای تازه خانوادهها را با چالش روبرو میکند؛
مخصوصا زمانی که به والدین توصیه میشود رفت و آمد بیرون از منزل را محدود کنند.
اما آنچه اهمیت دارد این است که در صورت امکان باید از مصرف مقدار کافی میوهها و سبزیها در برنامه غذایی کودکان اطمینان حاصل کرد.
از این رو، هر زمان امکان تهیه محصولات تازه وجود دارد، حتما آنها را تهیه و مصرف کنید. همچنین، میوهها و سبزیها میتوانند به صورت منجمد هم مورد استفاده قرار گیرند، که در این صورت هم بیشتر مواد مغذی و طعم آنها حفظ میشود.
میتوانید با استفاده از سبزیها مقدار متنابهی از انواع سوپ، خورش و غذاهای دیگری را تهیه کنید تا مواد غذایی مذکور برای مدت زمان طولانیتری باقی بمانند و بتوانید با آنها انواع غذاهای دیگر را در روزهای آینده درست کنید. علاوه بر این، میتوانید در صورت امکان آنها را منجمد کنید و در زمان نیاز بسرعت گرم و مصرف کنید.
پایان پیام