فروردین ۱۴۰۰ و روزهای غمناک کرونایی
به گزارش گلونی بسیاری از مردم و کارشناسان معتقدند وضعیت قرمز و موجهای پیاپی کرونا نتیجه مستقیم ضعف مدیریت در زمینه با کنترل و مبارزه با بیماری کرونا است.
در حالیکه وضعیت نسبتا ثابت بیماری و خبر واردات و ساخت واکسن نوید بهار خوبی را به مردم میداد اشتباه تصمیمگیری دولتمردان باعث آغاز خیز چهارم کرونا شد.
درست پیش از تعطیلات که انتظار میرفت با پیشبینی سفرهای نوروزی با وجود تعطیلات، مسئولان کشور را قرنطینه و تردد را بین شهرها و استانها ممنوع کنند، این عزیزان اجازه سفر داخلی را صادر کردند.
پس از تعطیلات نوروزی و بازگشایی کسب و کار مردم اما هشدار نارنجی و قرمز حاصل از این تصمیم، باعث شد که درست در زمان آغاز دوباره کسب و کارها، منع تردد، تعطیلی و قرنطینه کرکره کار و امید به کسب درآمد را، در بیشتر شهرهای کشور را پایین بکشد و بحران تازهای را به هراس مردم جامعه اضافه کند.
بار تعطیلی کسب و کارها آن هم در این بلبشوی اقتصادی و حذف اقلام اساسی از سبد خانوار، مستقیم بر دوش قشر آسیب پذیر و طبقه متوسط جامعه است.
آن هم زمانی که خبرهای ضد و نقیض درباره پولیشدن توزیع واکسن خارجی، یا سواستفاده برخی از فرصت تزریق واکسن، بر نگرانیهای مردم افزوده است.
همین مدیران و مسئولان مدام پشت تریبون رسانههای عمومی میایستند و چشم در لنز دوربینها، فقط مردم را مقصر این رنگ سرخ و سیاه، افزایش مرگ و میر ویروس میدانند.
روزهای غمناک کرونایی
مدیریت جهانی کرونا به همه مردم دنیا نشان داد که مدیریت این بیماری اعلامی نیست بلکه اعمالی است.
در همه کشورهای موفق که این روزها یکی پس از دیگری با افزایش سرعت واکسیناسیون و قرنطینه سختگیرانه و به موقع، از قرمز و نارنجی به سمت سبز شدن پیش میروند، شیوه مدیریت کرونا به همین صورت اعمالی بوده است.
کمترین حق مردم کشور ما آن هم پس از ماهها فشار اقتصادی و هراسافکنی کرونا و تشویش از شیوه مدیریت، این است که دست کم نگران رسیدن واکسن و تزریق به موقع نباشند.
چرا باید خریدن و توزیع عادلانه و به موقع واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی تبدیل به مطالبه ملی شود و هشتگ زدن در فضای مجازی پیگیری شود؟
چرا سیستم مدیریتی کرونا باید کار ملت را به جایی برساند که برای رسیدن به واکسن و گریز از مرگ با ویروس، دست به دامن شبکههای اجتماعی شوند.
شهرهای ایران درحالی سیاهترین روزهای کرونایی را پشت سر میگذارد که نه فقط همچنان سرعتگیری واکسیناسیون لاکپشتی است، که زمزمه های پولی شدن واکسن وارداتی، به گوش میرسد.
مردم ماندهاند مصیبت بیپولی را در این شرایط هضم کنند یا نگران جان عزیزانشان و هشدار مسولان آرامستانها باشند که از تکمیل شدن ظرفیت غسالخانهها میگویند.
پایان پیام
نویسنده: آرزو قدوسی