آب سد کرخه به جنوب ایلام نمیرسد
به گزارش گلونی در بهار و تابستان ۱۳۹۸ خبرگزاریهای رسمی کشور اعلام کردند طرح انتقال آب به اراضی دشت عباس، فکه و عین خوش که یکی از بزرگترین طرحهای تامین آب در کشور بود، با ساخت و ساز صدها کیلومتر کانال اصلی و فرعی، زهکشی و جاده دسترسی به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. طق گرازشات قرار بود درنهایت با اجرای این طرح ۵۳۰۰۰ هکتار زمین دیم به آبی تبدیل شود.
پیگیری تخصیص آب عقبه سد کرخه به زمینهای کشاورزی این مناطق طی سالهای اخیر به عنوان یکی از جدیترین مطالبات مردم همچنان ادامه داشت. رونق اقتصادی وعده داده شده به مردم در نتیجه آبرسانی به زمینهای کشاورزی امید را در دل آنها زنده نگه داشته بود.
اما در واقعیت این طرح نیز مثل طرحهای فراوان دیگری که بدون ارزیابی توان منطقه و یا مدیریت کارآمد، علیرغم صرف هزینههای گزاف به مرحله اجرا و به سرانجامِ مورد انتظار نرسید.
آب سد کرخه به جنوب ایلام نمیرسد
سایر ویدیوها در نماشای گلونی
بارندگیهای خوب در سال ۹۸ باعث شده بود آب بتواند با شدت بالایی از دریچه سد خارج شود و از طریق یازده کیلومتر کانال اصلی به سمت اراضی دشت عباس سرازیر شود.
اما سومدیریت و رهاسازی آب بدون توجه به خشکسالی پیش رو منجر به بروز بحران آب شد. حالا با کاهش میزان بارندگی در سال ۱۴۰۰ که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی تا آذر ماه سال جاری ادامه دارد، تراز آبی سد کرخه به کمترین میزان سالهای اخیر رسیده است.
امروز مزرعههایی که در منطقه دشت عباس قرار دارند و سالها زیر کشت ذرت دانهای بودند، به دلیل کمبود شدید آب برای آبیاری کاملا خشک شدهاند و مردم منطقه متحمل ضرر مالی سنگینی شدهاند که ریشه در عدم ارزیابی شرایط مورد نیاز توسط مسئولین مربوطه دارد.
دشت عباس نه تنها قطب کشاورزی استان ایلام است، یکی از قطبهای تولید کننده ذرت دانهای در کشور با هشت کارخانه ذرت خشککنی است که از دریاچه سد کرخه آب کشاورزیاش تامین میشد.
علاوه بر دشت عباس، عین خوش و فکه نیزتحت پوشش کانالهای منطقه بودهاند. آبی که به عنوان حقآبه کشاورزی دشت عباس، فکه و عین خوش به مردم منطقه وعده داده شده بود امروز در دسترس کشاورزان این منطقه نیست.
پایان پیام
نویسنده: لیلا دباغ
خرید از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید
تشکر از اطلاع رسانی من یکی از کشاورزان دشت عباس هستم.