جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران و تاریخچه فعالیت آن
به گزارش گلونی چندی پیش خبری در گوشه و کنار رسانههای ایرانی پخش شد مبنی بر اینکه رئیس جمهور سابق، حسن روحانی، در دوره ریاست جمهوری خود با اشاره به پیشینه اسلامی نشان شیر و خورشید اظهار کرده بود که امیدوار است نشان شیر و خورشید در جمعیت هلال احمر دوباره مورد استفاده قرار بگیرد.
جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ در پی انحلال جمعیت شیر و خورشید سرخ تاسیس شد و تا امروز نیز پابرجا و فعال است.
جمعیت شیر و خورشید سرخ اولین و بزرگترین سازمان خیریه ایران است که با تلاشهای دکتر امیر اعلم پزشک، سیاستمدار و استاد دانشگاه که در کارنامه خود نمایندگی مجلس، وزارت فرهنگ و وزارت بهداری را دارد، در سال ۱۳۰۱ به بار نشست. این جمعیت پس از تاسیس به عضویت کمیته کنوانسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر درآمد.
البته نخستین تلاشها برای پیوستن به این کنوانسیون در زمان ناصرالدین شاه قاجار صورت گرفت اما تا سالها بعد موسسه، سازمان یا جمعیتی برای اجرای طرح این کنوانسیون تاسیس نشد تا اینکه به سعی امیر اعلم پروانه تاسیس چنین جمعیتی از احمد شاه گرفته شد و اولین فعالیتش در زمان زلزله تربت حیدریه صورت گرفت.
سازمان شیر و خورشید سرخ در ایران به کارهای خیریه و بشر دوستانهای چون تخفیف رنج و مصائب مردم، امدادرسانی هنگام حریق، زلزله و طاعون و سایر بیماریهای واگیردار، مبارزه با بیماریهای عمومی چون مالاریا، حصبه، شب و آبله، دستگیری فقرا خصوصا در زمان قحطی، زمستانهای سخت و غارتزدگی، آموزش کودکان بیسرپرست و بیبضاعت و نگهداری از آنها، آموزش پرستار، تهیه دارو و تجهیزات پزشکی، تاسیس بیمارستان و درمانگاه، فعالیتهای عمرانی، ارائه برنامه ویژه برای جوانان و نوجوانان و آموزش کمک های اولیه میپرداخت.
همچنین بزرگترین مرکز مبارزه با سل نیز متعلق به سازمان شیر و خورشید سرخ بوده است.
درآمدهای این جمعیت نیز از طریق وجوه مردمی، تاسیسات و مستقلات خود جمعیت چون حقوق کارمندی، اعانات، هدیهها و موقوفات تامین میشدند.
این جمعیت تا آخرین روزهای خود در روزهای پیش از انقلاب همچو سایر ایرانیان با تکیه بر شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند، به فعالیت در اقصی نقاط کشور پرداختند و خدمترسانی کردند.
پایان پیام
نویسنده: کیمیا قنبری
خرید از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید