زاگرس با آتش سوزی خشک میشود و میمیرد
به گزارش گلونی قبل از شروع سال جدید، هشدارهای فعالان محیط زیست مبنی بر احتمال آتشسوزیهای زاگرس آغاز شده بود.
بسیاری از افراد خواهان این بودند که اداره منابع طبیعی و محیط زیست استانها تجهیزات کامل برای مقابله با آتشسوزی را در اختیار محیطبانان و نیروهای امدادی قرار بدهند و یا برای جلوگیری از آتشسوزی برنامهریزی داشته باشند.
اما از شروع سال ۱۴۰۰، با توجه به بارش کم، گرمای هوا و وزش بادهای گرم، مناطق مختلف زاگرس دچار آتش سوزی شد و در هر حادثه بخش عظیمی از این جنگل ها گونههای ارزشمند گیاهی از بین رفت.
هر چند که در این بین بعضی آتش سوزیها عمدی بوده و افراد محلی برای کشاورزی جنگل را به آتش میکشاندند. اما در هر دو صورت، اقدامی مناسب برای مقابله با آتشسوزیها رخ نداد.
صحبتهای بهمن ایزدی در صفحه میراث زاگرس ممسنی را از طریق ویدیوی زیر ببینید:
نماشای گلونی را دنبال کنید
عواقب این حوادث خسارات مادی و معنوی بسیاری به همراه دارد.
چرا که با از بین رفتن گونههای گیاهی و درختان کهنسالِ این منطقه، که نظیرشان دیگر یافت نمیشود، مشکلات جدیدی بر سر راه اکوسیستم قرار میگیرد و خسارات جبرانناپذیری به طبیعت و زندگی مردم این مناطق وارد میکند.
گونههای گیاهی که اگر الان برای حفظ آنها تلاش نشود، به راحتی قابل جبران نخواهند بود و زیست نسل حال و آینده را به خطر میاندازد.
گفتنی است وقوع حادثه آتشسوزی در زاگرس آنقدر جدی است که اگر درست مدیریت نشود، میتواند علاوه بر نابودی درختان جان افراد را هم به خطر بیندازد.
چرا که درختان این منطقه برای مردم محلی، بسیار با ارزش است و آنها به راحتی از کنار شعلههای آتش عبور نمیکنند.
مشکلات دیگری نظیر صعبالعبور بودن مسیرها، نداشتن تجربه و آموزش ندیدن افراد در مقابل با حریق و عدم داشتن تجهیزات کافی و مناسب از جمله مسائل این حوادث است.
حوادثی که باید برای آن چارهای اندیشید و برای حل آن راهی پیدا کرد.
اخبار بیشتر از آتش سوزیها را بخوانید
پایان پیام
نویسنده: سارا ملاعباسی
خرید از سایتهای معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید