ایران با امارت اسلامی همسایه شد؛ آنها در هرات چه کردند؟
- طالبان به ۵۰ کیلومتری جنوب کابل رسید
- طالبان تا این لحظه ۲۵۰ هزار نفر را آواره کرده است
- پس از آمریکا و بریتانیا، فرانسه از اتباعش خواست فورا خاک افغانستان را ترک کنند
به گزارش گلونی کاربران ایرانی همچنان که درباره کرونا و اوضاع بحرانی کشور توییت میزنند و یا در شبکههای اجتماعی به عملکرد مسئولان نقد میکنند، درباره هرات و افغانستان هم مینویسند و نگرانند.
یعنی ۱۲۷ سال پس از جدایی هرات از ایران، این کشور و این سرزمین هنوز دغدغه مردم ایران است.
نه فقط به دلیل همسایگی، که مردم کشور ایران، ایران و افغانستان را یک سرزمین میدانند و هر بار که خبر تلخی از این کشور به گوش میرسد کاربران و مردم ایران به آن واکنش نشان میدهند.
طالبان با سیاه کردن چهره دو نفر متهم به دزدی و چرخاندن آنها در شهر هرات افغانستان اولین دادگاه صحرایی را برگزار کرد:
ایران با امارت اسلامی همسایه شد
به قدرت رسیدن دوباره طالبان با نام امارت اسلامی هشدارهایی متوجه ایران کرده است به طوری که یک کارشناس مسائل افغانستان گفته است: ایرانیها از پاکستانیها بازی خوردند.
«پیرمحمد ملازهی به جماران گفت: من فکر میکنم همکاری ایران با طالبان برای آینده ایران مشکلساز است. یعنی با جریانی وارد معامله شدهاید که در بلندمدت هیچ سودی برای شما نخواهد داشت.
شاید ایرانیها در میدان پاکستان بازی کردند و حتی اگر صادقانهتر موضوع را ببینیم از پاکستانیها بازی خوردند.
به نظرم اگر برنده و بازنده برای جنگ افغانستان متصور باشیم، پاکستان و عربستان سعودی برنده اصلی و ایران و هند بازنده اصلی قضیه خواهند بود.
بیشتر کسانی که مناطق مرزی ایران و افغانستان را به تصرف خودشان در آوردهاند نیروهای ضد ایرانی هستند.
ایران این را چه طور میخواهد توجیه کند؟! نیروهای جندالله و جیش العدل دارند با داعش کار میکنند و اینها نیمروز را گرفتهاند و الآن نیمروز دست اینها است.»
دیلیمیل: طالبان خانه به خانه میروند و دختران ۱۲ ساله را با اجبار به عقد خود درمیآورند و آنان را مجبور به بردگی جنسی میکنند.
طالبان دربرخی مناطق افغانستان، به بزرگان محلی دستور دادهاند فهرست زنان مجرد ۱۲تا ۴۵ساله را برای ازدواج باسربازان طالب بهعنوان غنیمت جنگی، تحویل دهند
— پایگاه خبری جماران (@jamarannews) August 13, 2021
طالبان امروز در یک بیانیه سعی کرد نگرانی مردم را کاهش بدهد:
«اگر کسی تا کنون در صف مخالف طالبان وظیفه اجرا کرده، پس از این ترسی نداشته باشد، طالبان با هیچ خانه و نزدیکان هیچ شخصی کار ندارند و همه میتوانند در آرامش زندگی نمایند. طالبان برادران شما هستند و با شما رفتار مسالمتآمیز خواهند داشت. نیاز به کوچ به سایر کشورها نیست. اگر کسی به اسم طالبان به شما تعرضی داشت سریعا به مراکز طالبان اطلاع دهید تا با آن برخورد شود.»
پاریس، معاهده (۲)، پیمان صلح میان ایران و انگلیس در ۱۲۷۳/۱۸۵۷ که به جدایی هرات از ایران منجر شد:
نقش بریتانیا در جدایی هرات از ایران
پایان پیام