خانه » محیط زیست » چرا سیل مرگبار و ویرانگر غرب اروپا را درنوردید؟
چرا سیل مرگبار و ویرانگر غرب اروپا را درنوردید؟

چرا سیل مرگبار و ویرانگر غرب اروپا را درنوردید؟

چرا سیل مرگبار و ویرانگر غرب اروپا را درنوردید؟

به گزارش گلونی دکتر یونس شکرخواه درباره سیل مر‌گبار و ویرانگر در غرب اروپا در کانال خود نوشت:

کارشناسان می‌گویند سیل اروپا نشان داد جلوگیری از انتشار گازهای آلاینده بیش از هر زمانی ضروری است.

درست زمانی که اتحادیه اروپا قصد داشت میلیاردها یورو را صرف مهار تغییرات آب‌وهوایی کند، ابرهای عظیمی بر فراز آلمان و کشورهای همسایه جمع شدند و طوفانی بی‌سابقه را رقم زدند که مرگ و ویرانی‌های گسترده‌ای برجای گذاشت.

با وجود هشدارهای فراوانی که پیش از وقوع این طوفان داده شده بود و این کشورها سعی کرده بودند خود را برای رویارویی با آن آماده کنند، هم سیاستمداران و هم کارشناسان آب‌وهوا از شدت طوفان که باعث جاری شدن سیل شد و بیش از ۱۵۷ کشته برجای گذاشت، شوکه شدند.

دانشمندان حوزه تغییرات جوی می‌گویند که ارتباط میان این تحولات مرگبار و گرم شدن کره زمین غیرقابل انکار است و ضروری است تا هرچه سریع‌تر برای مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی اقدامی جدی انجام شود.

یورونیوز می‌نویسد اگرچه دانشمندان هنوز نمی‌توانند به طور قطعی بگویند که آیا تغییرات آب‌وهوایی باعث جاری شدن این سیل شده، اما اصرار دارند که تغییرات شدید آب‌وهوایی که از غرب ایالات متحده و کانادا تا سیبری و سپس در منطقه راین در اروپا دیده شده، هر نوع بحران آب‌وهوایی را تشدید می‌کند.

ویم تیری، استاد دانشگاه بروکسل می‌گوید:«بین بارندگی شدید و تغییرات آب‌وهوایی ارتباط روشنی وجود دارد. گرم شدن هوا اروپا باعث شده که در مناطق اسکاندیناوی موج گرمای غیرمعمولی تجربه شود. چنین پدیده‌ای در کانادا نیز قابل مشاهده است؛ جایی که «گنبد گرمایی» ایجاد شده و دما گاه تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد.»

استفان رحمستورف، استاد فیزیک اقیانوس در دانشگاه پوتسدام در آلمان نیز با اشاره به ثبت گرمایی کم‌سابقه در ایالات متحده و کانادا می‌گوید:«برخی از این تغییرات جوی آن‌قدر شدید است که بدون گرم شدن کره زمین، وقوع آنها عملا غیرممکن است.»

دیوید کینگ، رئیس گروه مشاوران بحران آب‌وهوا نیز بر این باور است که «این‌ها نتایج گسترش بحران آب‌وهوایی هستند و ما شاهد بیشتر شدن این حوادث شدید جوی در آینده خواهیم بود.»

برای دیدریک سامسوم، رئیس کمیسیون اروپایی که هفته گذشته پیشنهادهای قابل توجهی برای صرف میلیاردها یورو در راه مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی و وادار کردن صنایع به انجام اصلاحات اساسی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داده بود، فاجعه طبیعی روی داده در هفته گذشته یک هشدار بود.

او می‌گوید: «آب زندگی مردم را در آلمان و بلژیک و هلند با خود برد. این نتیجه تغییرات آب‌وهوایی است. تا چند سال پیش چنین اتفاقاتی در مناطقی بسیار دورتر از ما روی می‌داد اما اکنون دقیقا اینجا اتفاق می‌افتد.»

دانشمندان دو دلیل روشن را عامل فاجعه طبیعی روی داده در هفته گذشته می‌دانند:

اول اینکه با هر ۱ درجه سانتی‌گراد افزایش دما، هوا می‌تواند تا ۷ درصد رطوبت بیشتری بگیرد و آب را برای زمان بیشتری نگه دارد. این رویداد یا منجر به خشکسالی می‌شود و یا افزایش بارش‌های سنگین و متراکم باران.

دوم، گرمایش زمین می‌تواند وقوع طوفان‌ها را افزایش دهد و این طوفان‌ها نیز عمدتا در مناطقی روی خواهند داد که قبلا چندان معمول نبوده است. در این وضعیت، جریان‌های جتی (بادهای نسبتاً قویِ متمرکز در یک جریان باریک در جوّ) با سرعت حدود ۱۰ کیلومتر در ساعت خواهند وزید که ناشی از اختلاف دمای قابل توجه میان مناطق استوایی و قطب شمال است و بر آب‌وهوای اروپا تاثیر جدی خواهد گذاشت.

دانشمندان همچنین می‌گویند حتی اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز در دهه‌های آینده مهار شود، گاز دی‌اکسیدکربن و سایر گازهای گرم‌کننده سیاره که در جو وجود دارد، باعث تشدید تغییرات آب‌وهوایی خواهد شد و این پدیده‌ها به مناطقی ضربه می‌زنند که آمادگی ویژه‌ای برای آن ندارند.

درباره سیل آلمان بیشتر بخوانید

پایان پیام

خرید از سایت‌های معتبر با کد تخفیف گلونی
کلیک کنید

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید