کتاب معسومیت؛ روایاتی از زندگی دو دوست
روابط انسانی و عرفان جزء جداییناپذیر داستانهای مصطفی مستور است. موضوعی که در جدیدترین اثر او، «معسومیت»، هم دیده میشود.
به گزارش گلونی معسومیت که در سال ۱۳۹۸، از سوی نشر مرکز منتشر شد، روایات اتفاقاتی است که برای دو دوست، مازیار و اردلان، میافتد و از زبان مازیار روایت میشود.
کتاب با نثری روان و کلمات خاص دنبال میشود که مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند.
نویسنده در این اثر، به روابط انسانی و تلاقی شخصیتها در نقاط مهم زندگی میپردازد و به طور موازی دو یا سه داستان در کنار یکدیگر جریان پیدا میکنند.
آوردن چند نقل قول از منصور بن نیشابوری نیز کمی فضای عرفانی و روابط انسان با دنیای درون خود را نشان میدهد، اما در طول داستان خبری از شخصیتی که میتواند سوالات فلسفی را پاسخ دهد، نیست.
یکی از ویژگیهای بارز این کتاب، نقش پررنگ زنان در اتفاقات است که مانند آثار قبلی نویسنده، به خوبی به آن اشاره شده و از طرفی میتوان انتخاب نام کتاب را هم به آن مرتبط دانست.
از دیگر نکات کتاب معسومیت، وجود غلطهای املایی است که به عمد وارد نثر شده و تنها توجیه آن، کم سواد بودن راوی یعنی مازیار است. نکتهای که کمکی به پیشبرد داستان نکرده و دلیل استفاده از آن برای مخاطب شفاف نیست.
کتاب معسومیت؛ مقایسه با سایر آثار نویسنده
بسیاری از خوانندگان آثار مصطفی مستور معتقدند این کتاب به قوت آثار پیشین او نیست، اما در کل اگر به دنبال قصهای پرکشش و خواندنی هستید، معسومیت میتواند انتخاب خوبی باشد.
چرا که مستور همانند آثار قبلی، قصهگویی را در این اثر هم رعایت کرده و با انتخاب شخصیتهایی که دور از ذهن ما نیستند، داستان را بیش از پیش خواندنی کرده است.
این کتاب را میتوانید از این لینک تهیه کنید
معرفی سایر کتابها را اینجا بخوانید
پایان پیام
نویسنده: سارا ملاعباسی
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید