احداث جاده روستایی در شوی به زیستگاه سمندرها آسیب زد
به گزارش گلونی و بر اساس گزارش باشگاه کوهنوردی پیشکسوتان دزفول، جاده جدیدی توسط دهیاری روستای شوی در مسیر آبشار شوی و لنگر کوه در حال احداث است و چشمه طبیعی تلخاب در میانه راه دارای تعدادی سمندر بوده است که عملیات عمرانی جاده با گذر از نزدیکی این منابع آبی باعث ریختن آوار در مسیر آب شده است.
بر اساس مشاهدات محسن رضازاده کوهنورد، این گروه تعدادی سمندر که احتمالا برای تخم ریزی در فصل زادآوری به این زیستگاه آمده بودند با کمبود آب مواجه هستند.
در حال حاضر فعالیت عمرانی به دستور اداره محیط زیست متوقف شده است و هم اکنون جلسه ای در فرمانداری دزفول با شرکت گروه های ذینفع و اداره محیط زیست دزفول در حال برگزاری است که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
این زیستگاه در ارتفاع حدود ۱۲۱۵ متری قرار دارد.
تخریب زیستگاه سمندرها
نماشای گلونی را دنبال کنید
باربد صفایی مهرو رئیس هیات مدیره موسسه خزندهشناسان پارس درباره این اتفاق به گلونی گفت:
«مناسب ترین راهکار احیا و بهسازی مسیر آب در این منطقه است که نه فقط سمندرها بلکه بسیاری از گونههای حیات وحش نظیر خرس و پلنگ از آن بهرهمند میشوند و انتقال و جابجایی سمندرها به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.»
طبق آخرین اطلاعات روز سه شنبه ۲۳ فروردین بازدید مجددی بوسیله دهیاری، راهسازی، نماینده انجمنها و گروه های کوهنوردی منطقه و کارشناسان ادارات منابع طبیعی و محیط زیست شهرستان دزفول در محل برگزار خواهد شد.
سمندرهای کوهستانی از منحصربفردترین دوزیست دمدار در ایران به شمار میآیند که در خطر جدی انقراض قرار دارند.
این سمندرها با توجه به زیبایی ظاهری و رنگ آمیزی منحصر بفردشان بسیار مورد توجه هستند
مطابق آخرین برآوردها جمعیت این گونه های در معرض تهدید انقراض هر ساله رو به کاهش است.
با توجه به قرار گرفتن این گونه در لیست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت IUCN، اقدامات عاجلی برای حفاظت از آن ها و زیستگاه هایشان بسیار ضروری است.
سمندرهای کوهستانی ایران را بشناسید
پایان پیام