خانه » محیط زیست » توله یوز سوم ایران به مرحله گوشتخواری رسید
توله یوز سوم ایران به مرحله گوشتخواری رسید

توله یوز سوم ایران به مرحله گوشتخواری رسید

توله یوز سوم ایران به مرحله گوشتخواری رسید

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه توله یوز توران از مرحله شیر خشک عبور کرده و گوشت می‌خورد، گفت: «ایران یوز مادر در شرایط طبیعی بعد از سزارین قرار دارد و تا پایان امسال امکان زادآوری دوباره آن فراهم می‌شود».

به گزارش گلونی به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن اکبری در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: «توله یوز توران تقریبا از مرحله شیر خشک عبور کرده و به مرحله گوشتخواری رسیده است، البته فعلا بیشتر گوشت مرغ مصرف می‌کند اما گوشت قرمز هم می‌خورد و به سمت مرحله‌ای که کامل گوشتخوار شود و گوشت قرمز استفاده کند پیش می‌رود».

وی اظهار داشت: «مکمل‌های غذایی هم به توله داده می‌شود، از زمانی که تقریبا گوشتخواری را شروع کرده، یعنی حدود ۲ هفته پیش وضعیت توله خیلی بهتر شده، روند رشد، وزن‌گیری، تحرک و شادابی توله خیلی بیشتر شده و اگر مشکلی پیش نیاید کم‌کم می‌تواند کمبود وزنی که داشت را جبران کند و به رشد خودش در مسیر طبیعی ادامه دهد، اگر چه هنوز توله است و سیستم ایمنی بدنش ضعیف است و باید تحت نظر نگهداری شود».

یوزپلنگ توران تا آخر سال آماده باروری دوباره است

وی همچنین درباره شرایط ایران یوزپلنگ مادر در منطقه توران گفت: «وضعیت ایران یوزپلنگ ماده خوب است و روال طبیعی خود بعد از سزارین را طی می‌کند و امیدواریم در آینده نزدیک وارد فاز تکثیر شویم».

اکبری درباره اینکه چه زمانی آماده زادآوری مجدد است، افزود: «برای جفت‌گیری مجدد مشکلی ندارد، نظر دامپزشکان داخلی و همچنین پیتر کالدوِل دامپزشک آفریقایی که به ایران آمده بود این است که ولو اینکه یوزپلنگ آمادگی هم پیدا کند اما فعلا باید صبر کنیم تا بدنش کاملا آماده شود و بازیابی صورت گیرد که به نظر می‌رسد اواخر سال بتوانیم حیوان را وارد سیکل زادآوری کنیم اما فعلا از نظر طبیعی مشکلی نیست و فقط باید این دوره بازیابی بگذرد.

وضعیت ایران یوزپلنگ ماده خوب است و روال طبیعی خود بعد از سزارین را طی می‌کند و امیدواریم در آینده نزدیک وارد فاز تکثیر شویم».

توله یوز سوم ایران به مرحله گوشتخواری رسید

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: «ایران بعد از عمل سزارین بلافاصله به حالت طبیعی برگشت، البته مدتی آنتی بیوتیک مصرف کرد و زمانی که مورد معاینه دامپزشک آفریقایی قرار گرفت اعلام شد که وضعیت کاملا خوب است و مشکلی برای بارداری دوباره وجود ندارد».

وی درباره وضعیت فیروز یوزپلنگ نر در اسارت گفت: «فیروز همچنان در اسارت است و برای دوره بعدی بارداری ایران استفاده می‌شود، این حیوان دیگر از طبیعت جدا و سیکلی برایش در این زادآوری تعریف شده است و چون نر دیگری هم نداریم و سنش هم بالا است و مدتی هم در اسارت مانده از این رو برگرداندن حیوان به طبیعت حساسیت‌هایی دارد؛ به هر حال حیوان یک مدتی از طبیعت جدا مانده، شکار نکرده و غذای آماده خورده است ضمن اینکه نر دیگری نداریم که بتوانیم در روند تکثیر از آن استفاده کنیم در واقع ذخیره یوز ما در طبیعت آن قدر نیست که بتوانیم فیروز را با یک نر دیگر عوض کنیم».

۱۱ اردیبهشت ماه ایران یوزپلنگ در اسارت سایت توران به روش سزارین سه توله یوز به دنیا آورد اما بعد از به دنیا آمدن توله‌ها مادر آنها را نپذیرفت از این رو به ناچار به صورت دستی تغذیه شدند اما بعد از سه روز (۱۴ اردیبهشت) یکی از توله‌ها که به گفته مسئولان سازمان محیط زیست نقص ژنتیکی داشت تلف شد، دومین توله یوز هم ۲۸ اردیبهشت ماه تلف شد که این مسئاله حاشیه‌های زیادی به همراه داشت، توله سوم هم به بیمارستان تخصصی دامپزشکی در تهران منتقل و تحت نظارت‌های دامپزشکی قرار گرفت.

با توجه به اهمیت حفظ حیات و نسل این گونه ارزشمند و نبود تجربه کافی در کشور در زمینه دستی بزرگ کردن توله یوزها، سازمان حفاظت محیط زیست از یک دامپزشک متخصص یوزها از آفریقا دعوت کرد تا به ایران بیاید و یوز مادر و توله را مورد معاینه قرار دهد که چهارم خرداد دکتر پیتر کالدوِل از یک مرکز نگهداری یوزهای آفریقایی، برای یک سفر ۵ روزه عازم ایران شد و در این مدت به طور کامل ایران و توله را تحت معاینه قرار داد.

بقای توله یوزپلنگ ایرانی و پشت سر گذاشتن دوره حساس

پایان پیام

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید