خانه » محیط زیست » مخالفت سازمان حفاظت از محیط زیست با ساخت و ساز جدید در آشوراده
مخالفت سازمان حفاظت از محیط زیست با ساخت و ساز جدید در آشوراده

مخالفت سازمان حفاظت از محیط زیست با ساخت و ساز جدید در آشوراده

مخالفت سازمان حفاظت از محیط زیست با ساخت و ساز جدید در آشوراده

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست بر مخالفت این سازمان با هر گونه ساخت و ساز جدید در جزیره آشوراده تاکید کرد.

به گزارش گلونی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، روز گذشته (۱۳ تیر) و به رغم تعطیلی ادارات در سطح شهر تهران، حسب ضرورت و در راستای تسریع در امور کشور، شورایعالی شهرسازی و معماری ایران با حضور میهمانان ویژه از جمله آقای دکتر سلاجقه (معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست)، آقای دکتر مرتضوی (معاون اجرائی رئیس جمهور)، آقای دکتر ونگانه (استاندار گلستان)، سرکار خانم دکتر رفیعی (نماینده شهرتهران در مجلس شورای اسلامی) و آقای دکتر قاسمی (مدیرکل حقوق عامه دادستانی کل کشور) تشکیل جلسه داد.

اولین دستور کار شورای‌عالی، رسیدگی و تصمیم‌گیری در خصوص طرح طبیعیت گردی جزیره آشوراده بود.

در ابتدای این جلسه، دبیر شورای‌عالی شهرسازی در خصوص مسائل مرتبط با موضوع، توضیحاتی ارائه کرد و متعاقب آن استاندار گلستان و معاون اجرائی رئیس جمهور توضیحات و در خواست‌های خود را در جلسه مطرح نمودند.

سپس دکتر سلاجقه ضمن تاکید بر حفاظت و استفاده پایدار از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، رویکرد سازمان در بهره‌برداری از مناطق مذکور را طبیعت‌گردی در جهت اشاعه فرهنگ حفاظت محیط زیست و آشنا کردن مردم با ارزش‌های طبیعت عنوان کرد.

وی با تاکید بر رویکرد طبیعت‌گردی در جزیره آشوراده، افزود: «محور موافقت‌های قبلی سازمان در جزیره آشوراده همین موضوع و گردشگری گسترده بوده و آنچه که به عنوان گردشگری متمرکز در صورتجلسه کمیته ارزیابی سال ۹۶ عنوان شده در بند ۵ همین صورتجلسه به صراحت به احداث سازه‌های سبک و قابل حمل اشاره دارد.

از این‌ رو درجهت حفاظت از ارزش‌های بی‌نظیر اکولوژیکی و گردشگری جزیره و جلوگیری از تکرار وقایع تلخ ساخت و ساز در روستای زیارت گرگان، سازمان با هر گونه ساخت و ساز جدید در جزیره مخالف است.

در ادامه دیگر مدیران سازمان و دکتر رفیعی نماینده مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به ارزش‌های بی‌نظیر این جزیره و تالاب مربوطه، از جمله نقش غیر قابل انکار آن در زنجیره غذایی و زیستی آبزیان دریای مازندران، بر ضرورت حفظ پرندگان بومی و مهاجر کشور (که خود یکی از سرمایه‌ها و انگیزه‌های اصلی سازمان همیاری شهرداری‌های استان گلستان در ورود به بحث طبیعت‌گردی جزیره بوده) تاکید کردند.

وزیر راه و شهرسازی نیز بر تاثیر طرح‌های سدسازی کشورهای همسایه روی کاهش آورد دریای خزر و تاثیرات آن روی اکوسیستم شبه جزیره و تالاب مربوطه تاکید کرد و در این راستا از اقدامات خوب استانداری گلستان در جهت حمایت از طرح احیای تالاب میانکاله و از جمله لایروبی مجاری طبیعی آن تقدیر شد.

دیگر اعضای شورای‌عالی شهرسازی نیز بر حفظ رویکرد طبیعت‌گردی جزیره و تمرکز خدمات پشتیبان گردشگری در اراضی ۱۳۴ هکتاری پیش‌بینی شده در بندر ترکمن (خارج از جزیره آشوراده) تاکید کردند.

در نهایت رئیس شورای‌عالی شهرسازی مقرر کرد که با توجه به جایگاه قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در تعیین نحوه بهره‌برداری از مناطق تحت مدیریت خود، در اسرع وقت، ریاست این سازمان نظر نهایی و صریح خود را در خصوص ابعاد موضوع طبیعت‌گردی جزیره به دبیر خانه شورای‌عالی شهرسازی منعکس نماید تا موضوع در جلسات آتی، در صحن شورای‌عالی شهرسازی مطرح و مصوبه لازم صادر گردد.

گردشگران برای طبیعت بکر به آشوراده و میانکاله سفر می کنند

پایان پیام

ایرانی‌ها چه دغدغه‌هایی دارند؟
اینجا را ببینید

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید