مردم در روستاهای زلزله زده هرمزگان چه نیاز دارند؟
به گزارش گلونی پنج بامداد و چند ساعت از لرزش شدید زمین در غرب هرمزگان گذشته است.
ساعت ۲ و ۲ دقیقه بامداد شنبه ۱۱ تیر ماه بود که در پی زلزلهای کم سابقه، خانهها، مساجد، مدارس کوچهها و خیابانهای روستاهای مستعضف بندر خمیر و بندر لنگه یا کاملا تخریب شد، یا میزان خسارت به حدی رسید که استفاده دوباره از این مکانها همراه با ترس و دلهره عملا غیر ممکن شد.
از همان ساعتهای اول کمکهای مردمی و ارگانی به مناطق زلزله زده، عمدتاً روستای ۲۵۰ خانواری سایه خوش، گسیل شد.
اما با برآمدن آفتاب نخستین روز پس از زلزله، مشخص شد که برکه سفلین، کلاتو، حنادان، دژگان، کنخ، گاومیری و دو آب هم بینصیب از خرابیهای ناشی از زمین لرزه نبودهاند.
در چهارمین سفر به مناطق تحت تاثیر از زمین لرزه در غرب هرمزگان پس از حضور دوباره در برکه سفلین و تقدیم آن چه توسط مردم عزیز ایران برای مردم رنج کشیده این مناطق تهیه شده بود، به سمت روستایی دیگر رفتیم که طبق گزارشها تخریب خانهها پس از زلزله دست کمی از سایه خوش ندارد.
حقیقت همین بود.
روستای کلاتو در فاصله ی ۳۴ کیلومتری غرب بندر خمیر و از توابع بخش مرکزی بندر لنگه، ۲۱ خانوار دارد، اما این ۲۱ خانوار، دیگر سقفی برای ادامه زندگی در سایه آرامش آن ندارند.
تخریب در این روستا نیز صد در صد است.
حالا مردم روستای کلاتو در چادر و تعدادی کانکس گذران می کنند، همه چادرها و کانکسها مجهز به کولر شده، اما مهمترین خواسته و نیاز اصلی مردم این روستا، در حال حاضر تامین سرویس بهداشتی است.
به گفته آقای علی کلاتی پور، دهیار روستای کلاتو، تعداد ۳ چشمه سرویس بهداشتی سیار به این روستا رسیده، اما حفر چاه برای دفع فاضلاب و لوله کشی آب فعلا ممکن نشده است.
یعنی در عمل استفاده از سرویس بهداشتی ممکن نیست.
یخچال، لباس و بالش و تشک از دیگر نیاز های اصلی ساکنین روستای کلاتو است.
روستایی که بود.
همچنین در گلونی بخوانید:
در روستاهای زلزله زده هرمزگان چه خبر است؟
خانه های زلزله زده در بندر لنگه قابل سکونت نیستند
نیاز به آب در مناطق زلزله زده در بندر لنگه
نیاز فوری به کولر گازی پنجره ای برای زلزله زدگان هرمزگان
پایان پیام
گزارشگر: سعید دادیزاده
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید