چرا در کانادا و آمریکا از باکتری Bt استفاده شده است؟
به گزارش گلونی دکتر کامبیز مینایی، عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز و حشره شناس، در گفتوگو با گلونی درباره علت استفاده از باکتری Bt در کانادا و آمریکا اشاره کرد.
طرفداران Bt استفاده از این باکتری در امریکا و کانادا را دلیلی بر لزوم استفاده از آن در جنگل های ایران میدانند اما توضیحات دکتر مینایی چیز دیگری را نشان میدهد. ایشان ضمن برشمردن دلایل طغیان پروانه برگ خوار سفید بلوط به موارد مهمی درباره مبارزه با این آفت اشاره کردند:
توضیحات تکمیلی این گفتوگو را در این لینک مشاهده کنید.
پروانه برگ خوار سفید بلوط در مکانهای گرم و با ارتفاع پایین زیر ۱۰۰۰ متر از سطح دریا را انتخاب و در آنجا فرم طغیانی به خودش میگیرد. این آفت تقریباً از اواسط بهار خودش را نشان میدهد.
تمام چرخه زندگیاش از مرحله تخمریزی، مراحل مختلف سنین لاروی، شفیره و بالغ را روی درخت طی میکند و تقریباً تا آبان حضور دارد.
مادههای این پروانه شبها به شدت به طرف نور جذب میشوند و در همان محل به طوری که حتی روی سطوح، دیوارها و مناطق حاشیه منبع نوری تخمگذاری هم انجام میگیرد.
تخمگذاری پروانه دقیقاً ۲۴ ساعت بعد از خروج از شفیره شروع میشود.
حشره ماده تخمهایش را در دسته جات ۶ تا ۱۲تایی و ۱۸تایی به صورت دانههای تسبیح روی بر قرار میدهد و هر حشره قادر است ۸۰ تا ۱۳۵ تخم بگذارد.
تخمها کروی شکل و به قطر یك میلیمتر در دو سطح زیرین و بالایی برگ به صورت ردیفی گذاشته میشود.
لاروها یك هفته بعد از تخم خارج میشوند و با تنیدن تار روی تنه درختان آن جابهجا میشوند. سطح بدن لارو از موهای زیادی پوشیده شده است.
شدت تغذیه در لاروهای سن آخر و یا ماقبل آخر بسیار زیاد است.
این آفت ۵ سن لاروی دارد و یك مرحله پیش شفیرگی و شفیرگی.
زمستان گذرانی این آفت به شکل لارو سن دوم یا سوم زیر پوست درختان آلوده است و از آبان ماه شروع میشود و تا فروردین ادامه دارد.
درختان بلوط آسیبدیده که به دنبال تجدید حیات هستند، در مرحله بعدی هم به شدت مورد هجوم این آفت قرار میگیرند.
پرونده گلونی درباره آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط
پایان پیام
گزارشگر: مریم قره گزلو
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید