مشاهده یک قلاده کاراکال در پناهگاه حیات وحش قراویز در کرمانشاه
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه از مشاهده یک قلاده کاراکال در پناهگاه حیات وحش قراویز خبر داد.
به گزارش گلونی به نقل از روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه، احد جلیلیان با اعلام این خبر گفت: «در رخدادی کم نظیر یکی از همیاران محیط زیست استان کرمانشاه موفق به ثبت فیلمبرداری از یک قلاده کاراکال در پناهگاه حیات وحش قراویز شد».
وی افزود: «این گونه ارزشمند از حیات وحش تاکنون در این منطقه مشاهده نشده بود که این همیار محیط زیست موفق به ثبت تصاویری از آن شد».
جلیلیان گفت: «کاراکال در دشتها و تپه ماهورهای مناطق بیابانی و استپی با پوشش گیاهی مناسب وجود دارد».
این مقام مسئول تصریح کرد: «این گونه ارزشمند که در خطر انقراض قرار دارد از ویژگیهای رفتاری کاراکال میتوان به این نکته اشاره کرد که به شدت منزوی است و تنها زندگی میکند».
وی افزود: «این حیوان بیشتر مواقع شبانه حرکت میکند و به نوعی شبگرد است».
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در پایان گفت: «کاراکال به شدت قلمرو طلب است و در قسمتهای خشک، مناطق وسیعی را به خود اختصاص داده است».
مشاهده یک قلاده کاراکال
گفتنی است در کتاب اطلس پستانداران ایران که سازمان حفاظت از محیط زیست منتشر کرده است درباره ویژگیهای ظاهری کاراکال آمده است:
ویژگیهای ظاهری: طول سر و بدن ۵۵ تا ۹۰ سانتیمتر، طول دم ۲۲ تا ۳۴ سانتیمتر، ارتفاع بدن ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر و وزن ۸ تا ۱۸ کیلوگرم است.
نر و ماده هم شکل ولی مادهها اندکی کوچکتر از نرها هستند.
قامت بلند و استخوانی، گوشهای بزرگ و مثلثی شکل و یک دسته موی سیاه و بلند در نوک آن (تقریبا ۶ سانتیمتر)، دست و پای بلند، دم متوسط بدون انتهای سیاه رنگ و کف پای پهنی دارد.
موهای پشت بدن به طور یکنواخت قهوهای روشن یا دارچینی و موهای زیر بدن، گلو و زیر چشمها سفید است.
از معدود گربهسانانی است که هیچ خط و خالی روی بدن ندارد که احتمالا به دلیل سازگاری برای زیستن در مناطق بیابانی است.
ثبت فیلم کاراکال برای اولین بار در شهرستان دشتستان
پایان پیام
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید