گرمای شدید چیست؟
به گزارش گلونی دکتر یونس شکرخواه در کانال خود نوشت:
گرمای شدید بر مبنای میانگین درجه حرارت در هر منطقه از جهان ارزیابی و تعریف میشود که به طور گسترده در سراسر جهان متفاوت است.
بر این اساس، دمای ۲۵ درجه سانتیگراد (۷۷ درجه فارنهایت) میتواند برای فصل بهار در بخشهایی از کانادا نوعی رکورد محسوب شود اما همین میزان درجه حرارت ممکن است برای دوره زمانی مشابه، در خاورمیانه کمتر از میانگین باشد.
مارتین ژوکر، اقلیم شناس در دانشگاه نیو ساوت ولز استرالیا میگوید: گازهای گلخانهای که گرما را در خود نگه میدارند ریشه مشکل هستند.
گازهایی مانند دی اکسید کربن، متان و اکسید نیتروژن نقش مهمی در جلوگیری از انعکاس یا پراکنده شدن بخشی از تابش خورشید در جو دارند.
این چرخه اگر روند معمول و متداول خود را در پیش گیرد و تابش خورشید امکان پراکنده شدن در جو را داشته باشد دمای زمین تا حد مناسب برای زندگی حفظ خواهد شد.
اما افزایش ناپایدار میزان گازهای گلخانهای در جو به این معنی است که امکان محبوس شدن گرمای بیشتری فراهم شده که نه تنها بر گرمایش جهانی تاثیر مستقیم دارد بلکه زمینه بروز و گسترش سایر پدیدههای مخرب آب و هوایی را نیز ایجاد خواهد کرد.
به عنوان مثال، گرم شدن هوا رطوبت بیشتری را در خود نگه میدارد که طوفانهای شدیدتر و مکررتری ایجاد میکند.
به عنوان مثال، هرچه هوا گرمتر باشد، جو رطوبت بیشتری را در خود حفظ میکند و این امر میتواند به وزش طوفانهای متعدد و قویتر در نقاط مختلف دامن بزند.
به گفته دانشمندان تغییرات آب و هوایی در مجموع مدت زمان ماندگاری، شدت و دامنه جغرافیایی امواج گرما را تقویت میکند.
خشکسالی شدیدتر میشود؛ گرمترین جهان در ۲۰۰۰ سال گذشته
پایان پیام
ایرانیها چه دغدغههایی دارند؟
اینجا را ببینید