کدام گروه از انسان های پیش از تاریخ در غار قلعه کرد زندگی میکردند؟
به گزارش گلونی حامد وحدتی نسب در پستی نوشت:
«با توجه به این واقعیت که انسانهای نئاندرتال در بازه زمانی چهار صد هزار تا حوالی چهل هزار سال پیش در روی کره زمین میزیستند و با در نظر گرفتن سن کنونی لایههای باستانی در غار قلعه کرد که فراتر از رنج زمانی انسان نئاندرتال است (حداقل چهار صد و پنجاه و پنج هزار سال پیش) میتوان اینگونه نتیجه گرفت که این غار پیش از حضور انسان نئاندرتال نیز محل زیست انواع دیگری از انسان -کهنتر از انسان نئاندرتال- با نام علمی انسان هایدلبرگ بوده که در بازه زمانی هشتصد هزار تا چهار صد هزار سال پیش در جنوب غرب آسیا میزیسته است.
دست افزارهای سنگی به دست امده از کاوش در لایههای زیرین این غار هم در تایید این فرض است که سنت تراشه برداری متفاوت از سنتهای تراشه برداری نئاندرتالهاست.
البته تا نتیجه گیری نهایی باید منتظر جواب سن سنجی های جدید غار بود که هم اکنون در دپارتمان دیرین انسان شناسی پاریس در حال انجام است. (برای آشنایی بیشتر با این انسان میتوانید پادکست «خداحافظ آفریقا» را گوش دهید.)
شاید مهمترین پرسش درباره غار قلعه کرد این باشد که کدام گروه از انسانهای پیش از تاریخ در آن میزیسته و شکارچی جاندارن یادشده بودند؟
در مجموع ۲۰ دندان انسانی از کاوش در غار قلعه کرد به دست آمده است. گرچه کار مطالعه برروی تمامی دندانهای به دست آمده در حال انجام است، با این وجود یک دندان شیری (آسیای نخست در فک بالا سمت چپ) با قدمت ۱۷۵۰۰۰ سال از شاخصترین کشفیات این محوطه است.
تصویرسازی سه بعدی همراه با محاسبه حجم دندان در این نمونه با استفاده از میکرواسکنر واقع در آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و موزه انسان شناسی پاریس حاکی از انتساب آن به نوعی از انسان منقرض شده به نام انسان نئاندرتال است.
نمونه مورد نظر، کهن ترین بقایای انسانی است که تاکنون از فلات ایران گزارش شده است و هم اکنون در موزه قزوین برای بازدید عموم به نمایش گذارده شده است.
تصویر خبر: بازسازی انسان هایدلبرگ. منبع تصویر: اینجا
ظهور انسان های هوشمند و انقراض نئاندرتال ها در لرستان
پایان پیام