رانش زمین در منطقه حصار کرج
صدماتی به محیط زیست میزنیم با رانش زمین به ما آسیب میزند. فرونشستها و رانش زمین از جمله خطرات پیش روی شهرهای ایران است از تهران و اصفهان گرفته تا خرمآباد و کاشان را درگیر خود کرده است.
روز ۱۹ مرداد در منطقه حصار کرج، رانش زمین رخ داد و طبق گفته شهردار کرج در پی این اتفاق، تعدادی از پلاکهای مسکونی دچار خسارت شده است.
به گزارش گلونی و طبق اطلاعات تسنیم، شهردار کرج، گفت: «به منظور اطمینان خاطر از عدم تسری ابعادِ حادثه تأسیسات گاز و برق و آب به طور موقت از مدار خارج شده است.»
مهرداد کیانی تصریح کرد: «این حادثه تلفات جانی نداشته و منجر به ریزش یک ساختمان شده و روند ایمنسازی آغاز شده است.»
اگر امروز اخبار را پیگیری کرده باشید، احتمالا شما هم خبر رانش زمین در منطقه حصار کرج را شنیدهاید، اما رانش زمین یا زمینلغزش چیست؟
پوسته زمین از لایههای رسوبی متراکم و غیرمتراکم تشکیل شده که در زیر این لایهها سطوح شیبدار وجود دارند، اگر این سطوح به هر دلیلی ناپایدار شوند، لایههای رسوبی روی آن به حرکت در میآیند و رانش زمین اتفاق می افتد.
از جمله علت های حرکت این لایههای رسوبی، زلزله، فعالیت آتشفشانی، تغییرات آب های زیر زمینی، به هم خوردن یا تغییر شیب زمین و از همه مهم تر باران های سیلآسا است.
اقدامات لازم برای به حداقل رساندن آسیبهای این پدیده طبیعی، دارای ابعاد گوناگون قانونگذاری، مهندسی، آموزش و فرهنگی-اجتماعی است.
اما در بُعد حکمرانی و قانونگذاری اقداماتی مثل جلوگیری از جادهسازی و راهسازی غیر اصولی، تقویت حوزه آبخیزداری، جلوگیری از تخریب جنگلها و پوششهای گیاهی، صادر نکردن مجوز برای ساختوساز در نواحی شیبدار و در نزدیکی درهها و رودها و همچنین در دامنه کوهها، و در بُعد مهندسی مقاومسازی ساختمانها و ایجاد سیلبندها باعث میشود تا دیگر شاهد حوادث دلخراش نباشیم.
پایان پیام
گزارشگر: نرجس پرویز