خانه » رسانه » بررسی مردم شناسی و ابوریحان بیرونی در عصر شنبه های بخارا
بررسی مردم شناسی و ابوریحان بیرونی در عصر شنبه های بخارا

بررسی مردم شناسی و ابوریحان بیرونی در عصر شنبه های بخارا

عصر شنبه های بخارا به ابوریحان بیرونی و مردم شناسی اختصاص یافت

پنجاه و یکمین نشست عصر شنبه‌های بخارا به مناسبت روز ملی مردم شناسی و تولد ابوریحان بیرونی اختصاص یافته است به بحث و بررسی درباره دو موضوع فوق الذکر.

به گزارش گلونی در تقویم ملی و رسمی ایران هر ساله ۱۳ شهریور  ماه مقارن با تولد استاد ابوریحان بیرونی روز ملی مردم‌شناسی است.

ابوریحان بیرونی که یکی از قله‌های شامخ و بی‌بدیل علم در گستره ایران فرهنگی است با مطالعات میدانی در هند و ایران و خلق آثاری چون تحقیق ماللهند و آثارالباقیه سنت علمی مطالعات مردم‌شناسی را بنا نهاد. به‌مناسبت این روز در تقویم ملی کشور و نیز تولد دانشمند شهیر حوزه ایران فرهنگی ابور‌یحان بیرونی این مراسم در ساعت پنج بعد از ظهر شنبه یازدهم شهریورماه ۱۴۰۲ در نشستی از سوی موسسه ایکوم، کافه مانا، پژوهشکده مردم‌شناسی و مجله بخارا با سخنرانی باجلان فرخی، سید احمد محیط طباطبایی، حامد وحدتی‌نسب، بهروز وجدانی،  سمیه کریمی و علیرضا حسن‌زاده با دبیری علی دهباشی در کافه مانا برگزار می‌گردد.

کافه مانا: بلوار کشاورز، خیابان وصال شیرازی، کوچه اسلامی ندوشن، پلاک ۶

ابوریحان بیرونی

گفتنی است ابوریحان محمد بن احمد بیرونی (۳ ذیحجه ۳۶۲ – بعد از سال ۴۴۲ ه‍.ق)، دانشمند و همه‌چیزدان، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس، تقویم‌شناس، انسان‌شناس، هندشناس، تاریخ‌نگار، گاه‌نگار و طبیعی‌دان ایرانی در سده چهارم و پنجم هجری است.

بیرونی را از بزرگ‌ترین دانشمندان مسلمان و یکی از بزرگ‌ترین دانشمندانِ ایرانی در همه اعصار می‌دانند. همچنین، او را پدرِ انسان‌شناسی و هندشناسی می‌دانند.

او به زبان‌های خوارزمی، فارسی، عربی، و سانسکریت مسلط بود و با زبان‌های یونانی باستان، عبری توراتی و سُریانی آشنایی داشت.

بیرونی یک «نویسنده بی‌طرف» در نگارشِ باورهای مردمِ کشورهای گونه‌گون بود و به‌پاسِ پژوهش‌های قابلِ توجهش، با عنوانِ اُستاد شناخته شده است.

اخبار رسانه را از این لینک بخوانید

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید