خانه » تاریخ » درباره اردوگاه های کار اجباری در روسیه چه می‌دانیم؟
درباره اردوگاه های کار اجباری در روسیه چه می‌دانیم؟

درباره اردوگاه های کار اجباری در روسیه چه می‌دانیم؟

درباره اردوگاه های کار اجباری در روسیه چه می‌دانیم؟

به گزارش گلونی اطلاعاتی که درباره اردوگاه‌های کار اجباری در روسیه داریم، به انداره اطلاعاتمان درباره همین اردوگاه‌ها در آلمان نیست.

این اردوگاه‌ها در ۱۸ سپتامبر ۱۹۱۸ به فرمان لنین با هدف حفظ نظم و امنیت شدید تاسیس شد که می‌شد آن‌ها را در همه‌جای روسیه دید. اما بعد از جنگ جهانی دوم و در دوره استالین بود که این مجموعه‌ها رونق گرفتند.

کلمه گولاگ از سرواژه‌های ترکیب اداره کل اردوگاه‌های کار و اصلاح به وجود آمده است. این گولاگ‌ها معمولا در مناطقی دورافتاده و سردسیر تاسیس می‌شدند تا جلوی دشمنان اتحادیه جماهیر شوروی را بگیرند.

این دشمن‌ها که معمولا آدم‌هایی عادی، از هنرمند، پزشک و استاد دانشگاه گرفته تا دزد و قاتل بودند، به اردوگاه‌های کار می‌رفتند تا در سرما، گرسنگی و بیماری و تا پای مرگ در خدمت شوروی باشند.

این اردوگاه‌ها بهترین ابزار استالین برای حذف رقبا و مخالفانش بودند. اما مابین این پاک‌سازی‌ها بیشترین آسیب به مردم عادی وارد شد.

در دوران جنگ دوم جهانی، اوضاع این اردوگاه‌ها روزبه‌روز رو به وخامت گذاشت. چراکه دولت وقت روسیه بیش از پیش نیاز به نیروی کار رایگان را حس می‌کرد و در عین حال باید که هرگونه مخالفت داخلی را به شدت سرکوب می‌کرد.

در این بین حتی سربازانی که به دست دشمنان کمونیسم اسیر شده بودند نیز هنگام بازگشت به وطن به گولاگ‌ها فرستاده می‌شدند. چراکه هرکدامشان در نظر دولت روسیه می‌توانست جاسوسی باشند.

با مرگ استالین در مارس ۱۹۵۳ اردوگاه های کار اجباری نیز به کار خود پایان دادند و میلیون‌ها نفر زندانی پس از پشت سر گذاشتن گرسنگی و سرمای طاقت‌فرسا آزاد شده، به جامعه بازگشتند.

دست آخر، هنگامی که گورباچف، از نوادگان یکی از قربانیان گولاگ، به قدرت رسید، این اردوگاه‌ها کاملا از بین رفتند.

از ژوزف استالین چه می‌دانیم؟

نقش قراردادهایی مانند ورسای در شکل گیری جنگ جهانی دوم

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید