خانه » رسانه » عصر شنبه های بخارا؛ مفهوم تاریخی و فرهنگی کاروانسراها و راه ها در ایران
عصر شنبه های بخارا؛ مفهوم تاریخی و فرهنگی کاروانسراها و راه ها در ایران

عصر شنبه های بخارا؛ مفهوم تاریخی و فرهنگی کاروانسراها و راه ها در ایران

عصر شنبه های بخارا؛ مفهوم تاریخی و فرهنگی کاروانسراها و راه ها در ایران

به گزارش گلونی پنجاه سومین نشست از جلسات عصر شنبه‌های مجله بخارا اختصاص یافته است به مفهوم تاریخی و فرهنگی کاروانسراها و راه‌ها در ایران.

این مراسم با همکاری موسسه ایکوم و کافه مانا در ساعت پنج بعد از ظهر شنبه پانزدهم مهرماه ۱۴۰۲ با حضور سیمون ایوازیان، محمدمهدی کلانتری، علیرضا قلی‌زاده، احمد محیط طباطبایی و علی دهباشی در کافه مانا برگزار می‌شود.

کاروانسرا فضایی متعلق به دوران تاریخی ‌و ناشی از رونق تجارت‌ است. زمانی که مرزها با تشکیل امپراطوری هخامنشی تغییر مفهومی پیدا نمود، ‌قدرت در دست کسانی قرار گرفت که بر راهها حاکمیت‌ داشتند.

این تسلط با ایجاد کاروانسراها شکل گرفت. کاروانسراها با پلانهای مختلف و فرمهای گوناگون مبتنی بر اقلیم‌های متفاوت ساخته شدند، از مربع تا مستطیل و تا دایره دارای حیاط یا بدون آن را می‌توانیم در شهرهای گوناگون مشاهده کنیم.

به مناسبت ثبت جهانی کاروانسراها به چند و چون این پدیده معماری در ایران می‌پردازیم و عوامل مختلف تاثیر گذار بر آن را به بحث می‌گذاریم.

خانه موزه خیمه‌شب‌بازی و کافه مانا:
بلوار کشاورز، خیابان وصال شیرازی، کوچه اسلامی ندوشن، پلاک ۶

مفهوم تاریخی و فرهنگی کاروانسراها

گفتنی است در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو که در ریاض عربستان برگزاری شد، روز، یکشنبه ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۲، پرونده «کاروانسراهای ایران» تأیید شد و به ثبت رسید.

بدین ترتیب، «کاروانسراهای ایران» بیست و هفتمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در فهرست جهانی یونسکو است. در این پرونده، ۵۴ کاروانسرای ایران ثبت شده‌اند.

عصر شنبه های بخارا؛ به مناسبت سالگرد ثبت جهانی تخت سلیمان

اخبار رسانه را از این لینک بخوانید

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید