شب موزه هفت تپه برگزار میشود
به گزارش گلونی هفتصد و چهارمین شب از شبهای مجله بخارا به گرامیداشت موزه هفت تپه اختصاص دارد که امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس آن است.
موزهای که از زمان کاوش اولیه تا به امروز با وقایع روز تاریخ معاصر ایران گره خورده است.
داستان کاوش در محوطه تاریخی هفت تپه در خوزستان با طرحهای توسعه نیشکر آغاز میشود که منجر به کشف اتفاقی یک طاق هلالی از یک آرامگاه سلطنتی عیلامی شد.
شروع کاوشهای علمی توسط هیئت ایرانی به سرپرستی شادروان دکتر عزتالله نگهبان است.
رویارویی با باستانشناسان فرانسوی، آموزش نسل ماندگار باستانشناسی، ورود باستانشناسی ایران به استانداردهای بینالمللی، اعتماد دستگاههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور به دانش، اراده و توان ایرانیان در شکلگیری پروژههای بزرگ، کشیده شدن زبانههای جنگ به موزه و حفظ آثار سه هزار ساله تنها بخشی از دلایلی است که موزه هفت تپه را منحصربهفرد ساخته است.
در نشست شب موزه هفت تپه، مروری بر درسهای ماندگار این موزه خواهیم کرد و تجربههای دستاندرکاران و حافظان این موزه را میشنویم.
نشست ساعت ۵ عصر چهارشنبه ٢۶ مهر ۱۴۰۲ در سالن هنری نقش در خیابان ولیعصر ابتدای پارک ساعی، پلاک ۲۱۶۹ برگزار میشود.
موزه هفت تپه
گفتنی است هَفتتَپه یک محوطه باستانی کشف شده در سال ۱۳۴۵ ه.ش در استان خوزستان در حدود ۱۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر شوش واقع شده و مجموعهای از تپههای باستانیاست که احتمالاً شهر تیکنی یا کابناک از تمدن ایلام را درخود جای داده است.
گستردگی این محوطه باستانی به مراتب باعث جلب توجه کاوشگران مختلف قرار گرفته است. بنابر نظریههایی از این شهر به عنوان یک مرکز مهم سیاسی در زمان حکومت عیلامیان و پادشاهی تپتیاهر در سده پانزده پیشاز میلاد یاد شده است که پس از ویرانی آن، شهر شوش به مرکز قدرت تبدیل شده است، هرچند هنوز مدرکی محکم برای اثبات آن بدست نیامده است.
اخبار رسانه را از این لینک بخوانید
پایان پیام