اعتراض به انتقال زباله آمل به منطقه شوکاشور
به گزارش گلونی این روزها کارزاری مبنی بر «اعتراض به انتقال زباله آمل به منطقه شوکاشور» در حال برگزاری است.
در متن این کارزار خطاب به رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان محیط زیست، استاندار مازندرا، نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی، شهردار آمل، فرماندار آمل و اعضای شورای اسلامی شهر آمل آمده است:
«اینجانبان افراد امضا کننده این کارزار با انتقال دپوی زباله شهرستان آمل و شهرهای اطراف به منطقه شوکاشور مخالف هستیم؛ این حرکت یعنی ایجاد یک عمارت زباله دیگر که جان شهروندان را به مخاطره میاندازد.»
برای امضای این کارزار به این لینک مراجعه کنید.
در استرالیا معمولاً زبالههای خانگی به چهار دسته تقسیم میشوند:
-زبالههای تر
-زبالههای خشک
-مبلمان و قطعات بزرگ که مورد نیاز نیستند
-نخالههای ساختمانی
زبالههای تر پس از آبگیری در کیسههای زباله قرارداده شده و در سطلهای مخصوص نگه داری میشوند. این زبالهها هفتهای یکبار گردآوری میشوند.
زبالههای خشک مثل مقوا و شیشه و ظروف پلاستیکی در سطلهایی که معمولا درب زرد رنگ دارند نگهداری میشوند و یک هفته در میان جمع آوری میشوند.
بسته به برنامه شهرداری و شورای شهر در هر محله سالانه یک یا دو بار به مدت یک هفته زمان تبادل وسایل اعلام میشود.
به این ترتیب که خانوادهها وسایل سنگین خراب شده یا سالمی را که نیاز ندارند در بیرون منزل میگذارند و برخی از این وسایل به جای دور ریخته شدن توسط کسان دیگری که به آنها نیاز دارند مجدداً جمع آوری و استفاده میشوند.
معمولا وسایل برقی مثل لباسشویی و یخچال اگر خراب باشند با بریدن سیم دو شاخ برقشان معلوم میشوند. خیلی از افراد یادداشتی بر روی وسیله میگذارند تا وضعیت خرابی یا درستی آن را اعلام کنند.
ادامه این مطلب را اینجا بخوانید و پرونده تجربههایی از تفکیک زباله را ببینید.
پایان پیام
نویسنده: نوید ولی زاده