خانه » تاریخ » تاثیر زنان بر شروع جنگ ها
تاثیر زنان بر شروع جنگ ها

تاثیر زنان بر شروع جنگ ها

تاثیر زنان بر شروع جنگ ها

به گزارش گلونی در تاریخ کم نمی‌بینیم که سردمداران مملکت‌های و کشورها برای افروختن آتش جنگ دست به بهانه آوردن می‌زنند.

یکی از این بهانه‌ها هم همواره متوجه زنان و حول محور ازدواج بوده و جنگ‌های خونینی به پا کرده است، گاهی هم البته در جهت حفظ بنای خانواده و حرمسرا.

در این یادداشت قصد داریم تا به صورت موردی به چندی از این رویدادها اشاره کنیم. با گلونی همراه باشید.

تاثیر زنان بر شروع جنگ ها

در دوران حکومت اسماعیلیان آورده‌اند که جلال‌الدین حسن از یکی از امرای گیلان زنی خواستار شد و به همین روی چهار زن از دختران امرای گیلان به نکاح وی درآمدند.

اندکی بعد، جلال‌الدین حسن درگذشت و شایعه شد که زنانش او را مسموم کرده‌اند. به همین دلیل نایب‌السلطه وی فرمان قتل زنان را صادر کرد. همین فرمان قتل دست‌مایه‌ای شد برای جنگ‌های پراکنده با گیلانیان.

اما یکی از مشهورترین این رویدادها به زمان استلای شاه عباس صفوی بر گیلان باز می‌گردد. یعنی زمانی که شاه عباس برای پسرش صفی‌میرزا از دختر کم‌سال خان‌احمد‌خان خواستگاری کرد و خان‌احمد به بهانه سن کم دخترش از این وصلت شانه خالی کرد و همین باعث شد تا شاه عباس به لاهیجان لشکر کشیده و خان‌احمد‌خان را فراری دهد.

به سبب این اتفاق همسر و دختر خان‌احمد به حرمسرای شاه صفوی منتقل شدند. مریم سلطان همسر خان‌احمد تا پایان عمر در حرمسرا باقی ماند و دختر خان‌احمد نیز از آنجایی که مورد قبول پسر شاه واقع نشد، در نهایت به عقد شخص شاه درآمد.

از سویی دیگر گفته شده است که در ۱۸۲۶ میلادی پس از آن که گوکچای به دست روس‌ها اشغال شد، آتش خشم ایران را فراگرفت و مردم آماده رویارویی با قوای روس شدند.

در این حین مردم طالش سردمدار و پیشرو بودند. چرا که همسر خان طالش به دست روس‌ها اسیر بود و آن‌ها در راه نجات این زن تمامی تالش را دوباره به دست گرفتند

آرتور پادشاه افسانه‌ای قرون وسطا

پایان پیام

نویسنده: کیمیا قنبری

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید