زمستان گرم در انگلیس
اخطار دانشمندان: آبگرفتگیهای شدید در زمستانهای گرمتر انگلیس رایج خواهد شد
به گزارش گلونی گاردین نوست: کارشناسان تاکید دارند که کشور باید زیرساختهای خود را برای مقابله با آبگرفتگیهایی مانند آنچه طوفان Henk به همراه داشت، مقاومسازی کند.
آبشناس هانا کلوک توصیفی ساده از سیل اخیر در بریتانیا ارائه میدهد: «تزئینات درخت کریسمس ما ممکن است برداشته شده باشند، اما نقشه هشدار آبگرفتگی اکنون مانند یک درخت کریسمس روشن است.»
و علت فوری این هرج و مرج آشکار است. طی فصل پاییز و زمستان گذشته، طوفانهای متعددی – بابت، کیران، دِبی، ایلین، فرگیس و جرید – بریتانیا را به «اسفنج مرطوب و خیس» تبدیل کردهاند.
هفته گذشته طوفان Henk آمد. بارش شدید باران آن جایی برای رفتن نداشت جز اینکه به رودخانهها سرازیر شود، که به طرز چشمگیری در سراسر کشور از ساحل خود سرازیر شدند. بیش از ۱۰۰۰ خانه در انگلیس دچار آبگرفتگی شدند و برخی روستاها به طور کامل قطع شدند، در حالی که در نوتینگهامشایر، شروپشایر، گلسترشر و ویلتشر خسارات بیشتری دیده شد.
زمستان گرم در انگلیس
مرکز اکولوژی و هیدرولوژی انگلستان در هفته گذشته اعلام کرد که دوره بین ژوئیه تا دسامبر ۲۰۲۳ برای انگلستان مرطوبترین دوره ثبتشده بوده است. دلیل این امر نیز ساده است.
«تغییر اقلیم جو را گرم میکند»، لیندا اسپایت از دانشگاه آکسفورد گفت. «یک جو گرمتر میتواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد، بنابراین وقتی باران میبارد، بارش شدیدتر است و بیشتر احتمال وقوع آبگرفتگی وجود دارد. به ویژه، ما میدانیم که تغییر اقلیم منجر به زمستانهای گرمتر و مرطوبتر در بریتانیا میشود. متاسفانه در آینده زمستانهای بیشتری مانند این را تجربه خواهیم کرد.»
علاوه بر افزایش محتوای رطوبت جو، سایر عوامل ناشی از انسان نیز به افزایش آبگرفتگیها کمک میکنند، همانطور که کریستین دان از دانشگاه بانگر گفت: «طبیعت پاسخی برای آبگرفتگیها ارائه کرده است – تالابها.
باتلاقها، مردابها و تالابها مانند اسفنجهای غولپیکری عمل میکنند و در ماههای پرباران مقادیر زیادی آب باران را جذب میکنند و در دورههای خشکتر آن را آزاد میکنند.»
با این حال، بریتانیا باتلاقهای خود را تخلیه کرده و در نتیجه، کشور بسیاری از محافظتهای طبیعی خود از اثرات آبگرفتگی را از دست داده است. دان افزود: «ما باید تالابهای موجود در کشور خود را مدیریت و حفظ کنیم و باید تالابهای بیشتری ایجاد کنیم.»
پایان پیام
تحلیل گفتمان انتقادی مسئله آب ایران