درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه
به گزارش گلونی، کارزاری در حال جمعآوری امضاست با موضوع درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه. در این کارزار آمده است:
درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه
ریاست محترم قوه قضائیه
ریاست محترم جمهور
رئیس دیوان عدالت اداری
سلام
تهران شهری پرجمعیت و باتراکم بالا است و دچار کمبود بوستان و فضایی سبز است؛ لذا در سالهای اخیر شهرداری نه تنها عمل موثری در این راستا ننموده، بلکه به طور گسترده اقدام به قلع و قمع درختان در نقاط مختلف تهران از جمله بوستان زعفرانیه، باغ گیاهشناسی ملی، پارک چیتگر، کاخ سعدآباد و هماکنون نیز قصد تخریب پارک تاریخی قیطریه با وجود درختان کهن سال را دارد.
لذا با وجود آلودگی شدید هوای تهران و نیاز این شهر به وجود درختان، این کار عواقب جبران ناپذیری دارد؛ کما اینکه شهروندان پایتخت از افسردگی رنج میبرند و وجود ساختمانهای بیقواره، ازدحام و کمبود فضای سبز شهری از علل بسیاری از بیماریهای روانی است. لذا ما شهروندان تهران خواستار جلوگیری از تخریب پارک قیطریه هستیم.
برای امضا کردن کارزار درخواست جلوگیری از تخریب پارک قیطریه روی این لینک کلیک کنید
جالب است بدانیم بوستان قیطریه در گذشته باغی متعلق به خواهر تنی ناصرالدین شاه قاجار بوده و به روایت تاریخ میرزا تقی خان امیرکبیر ساختمانی که اکنون محل فرهنگسرا و کتابخانه پارک است و در ضلع شمال غربی پارک واقع شده است را در آن احداث نمود.
در ابتدا این باغ بافتی جنگلی داشته است. در سال ۱۳۵۶ به همت شهردار وقت تهران غلامرضا نیکپی که خود نوه دختری شاهزاده ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه بوده است، با وقف قسمتی از زمینهای موروثی خود و با خرید و تجمیع باقیمانده باغ که در دست ورثه صدیق الدوله، از نوادههای قاجار و داماد میرزا علیاصغر اتابک بود که به میرزا علی اصغر خوان آبدار هم معروف بود، باغ بزرگ قیطریه را به پارک تبدیل میکند.
به همین دلیل است که پارک قیطریه هندسه نامنظم دارد و مساحتی در حدود ۱۰۳٬۰۰۰ متر مربع دارد که فضای گلکاری و چمنکاری آن در کنار انبوه درختان قدیمی جلوه خاصی به آن داده است.
در سال ۱۳۵۶ بخشهایی از باغ قیطریه توسط وارثان آن در اختیار شهرداری تهران قرار داده شد تا به پارک تبدیل شود.
در سال ۱۳۷۲ نیز بقیه محدوده این باغ به بوستان قیطریه اضافه و ساختمان آن بعد از مرمت و تغییر کاربری به فرهنگسرای ملل تبدیل شد.
پایان پیام