خانه » امروز در گلونی » خواص سبزیجات بعد از پخت
خواص سبزیجات بعد از پخت

خواص سبزیجات بعد از پخت

خواص سبزیجات بعد از پخت

پختن سبزیجات، روشی متداول برای آماده‌سازی غذا است که همزمان با افزایش خوش طعم شدن آن‌ها، می‌تواند بر برخی از خواص تغذیه‌ای‌شان نیز تأثیرگذار باشد.

فوایدی که پختن به سبزیجات می‌افزاید:

افزایش جذب برخی مواد مغذی: پختن، دیواره سلولی برخی سبزیجات را شکسته و باعث می‌شود بدن بتواند مواد مغذی مانند لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی یا بتاکاروتن موجود در هویج را بهتر جذب کند.

از بین بردن برخی مواد مضر: پختن می‌تواند برخی از مواد مضر یا آنزیم‌های بازدارنده موجود در برخی سبزیجات را از بین ببرد.

تسهیل هضم: پختن باعث نرم شدن بافت سبزیجات شده و هضم آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

ضررهایی که پختن ممکن است به سبزیجات وارد کند:

کاهش برخی ویتامین‌ها: برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین C و ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت حساس هستند و ممکن است در حین پختن مقداری از آن‌ها از بین برود.

از بین رفتن برخی آنتی‌اکسیدان‌ها: برخی آنتی‌اکسیدان‌ها نیز ممکن است در اثر حرارت آسیب ببینند.

افزایش سدیم: اگر در حین پختن از نمک زیاد استفاده شود، میزان سدیم غذای شما افزایش می‌یابد.

چه روش پختنی برای سبزیجات بهتر است؟

بخارپز کردن: این روش یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ مواد مغذی سبزیجات است.

تفت دادن با روغن کم: تفت دادن سریع سبزیجات در روغن کم، باعث می‌شود بسیاری از مواد مغذی حفظ شوند.

آب‌پز کردن: آب‌پز کردن نیز روشی مناسب است، اما بهتر است آب سبزیجات را دور نریزید تا ویتامین‌های محلول در آب نیز از دست نروند.

فر کردن: فر کردن نیز روشی خوب برای پخت سبزیجات است.

چه سبزیجاتی بهتر است پخته شوند؟

گوجه‌فرنگی: پختن باعث افزایش جذب لیکوپن می‌شود.

هویج: پختن باعث افزایش جذب بتاکاروتن می‌شود.

اسفناج: پختن باعث کاهش حجم آن شده و می‌توانید مقدار بیشتری از آن را مصرف کنید.

کدو حلوایی: پختن باعث افزایش جذب آنتی‌اکسیدان‌ها می‌شود.

بروکلی: پختن باعث افزایش جذب برخی مواد مغذی می‌شود.

در نهایت، بهترین روش پخت سبزیجات به نوع سبزیجات، سلیقه شخصی و عادت‌های غذایی شما بستگی دارد.

برای حفظ بیشترین میزان مواد مغذی، بهتر است تنوعی از روش‌های پخت را در رژیم غذایی خود بگنجانید و از مصرف بیش از حد سبزیجات خام یا پخته خودداری کنید.

پایان پیام

ویتامین ها: کلید سلامتی بدن

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید