خانه » تاریخ » دکتر تورج دریانی سردبیر دانشنامه ایرانیکا شد
دکتر تورج دریانی سردبیر دانشنامه ایرانیکا شد

دکتر تورج دریانی سردبیر دانشنامه ایرانیکا شد

دکتر تورج دریانی سردبیر دانشنامه ایرانیکا شد

به گزارش گلونی دکتر تورج دریانی سردبیر دانشنامه ایرانیکا شد.

دانشنامه ایرانیکا، یک دایره‌المعارف جامع و معتبر درباره تاریخ، فرهنگ، جغرافیا و علوم مختلف مرتبط با ایران و ایرانیان است.

این پروژه از سوی محققان و متخصصان ایرانی و غیرایرانی در سال‌های اخیر راه‌اندازی شده و هدف آن ارائه اطلاعات دقیق و مستند درباره موضوعات مختلف ایران زمین است. دانشنامه ایرانیکا شامل مقالات علمی، تاریخ‌نگاری، و تحلیل‌های فرهنگی است که به زبان‌های مختلف، به ویژه فارسی و انگلیسی، منتشر می‌شود. این منبع به عنوان یک مرجع معتبر در تحقیقات دانشگاهی و مطالعات فرهنگی شناخته شده است که تا به امروز بیش از ۱۳۰۰ محقق در سراسر جهان مقالات خود را با ترجمه زبان‌های گونان از جمله انگلیسی، روسی، چینی، ترکی و فارسی ارائه کرده‌اند.

ایده اولیه تأسیس بنیاد دانشنامه ایرانیکا در سال ۱۹۶۹ میلادی توسط احسان یارشاطر  انجام گرفت که هدف اصلی این بنیاد تضمین استقلال فکری دایره‌المعارف و همچنین اطمینان انتشار مداوم آن در نسخه‌های دیجیتال و چاپی بود.

تمرکز این بنیاد بر تاریخ و تمدن ایران در خاورمیانه، قفقاز، آسیا مرکزی و شبه قاره هند است. این بنیاد تمام ابعاد تاریخ و فرهنگ ایران از جمله ادبیات و زبان‌های ایرانی را بررسی می‌کند.

دکتر تورج دریانی کیست

دکتر تورج دریانی یکی از شخصیت‌های برجسته در حوزه تاریخ و فرهنگ ایران است. او به عنوان محقق و پژوهشگر، در زمینه‌های مختلفی از جمله تاریخ ایران، ادبیات و زبان‌شناسی فعالیت می‌کند.

آثار دکتر دریانی معمولاً به بررسی جنبه‌های مختلف تاریخ ایران و تحولات فرهنگی آن اختصاص دارد. تورج دریایی در سال ۱۹۶۷ میلادی (۱۳۴۶) در تهران به دنیا آمد و دوران دبستان و دبیرستان خود را در ایران و یونان گذراند و در سال ۱۹۹۹ از دانشگاه کالیفرنیا در لُس‌آنجلس دکترای تاریخ دریافت کرد. او در صفحه شخصی خود در مورد پیشینه خانواده خود نیز توضیح داده و آن‌گونه که از این اطلاعات برمی‌آید او از نوادگان ناخدا ابراهیم دریایی، ناخدای کشتی پرسپولیس است که در بوشهر فعالیت داشت است. کشتی پرسپولیس نخستین ناو جنگی نوین بود که دولت ایران در زمان ناصرالدین‌شاه وارد خلیج فارس شد.

از آثار ایشان می‌توان به ایران ساسانی و پیوندش با تمدن های همسایه، پادشاه هفت اقلیم و تاریخ و فرهنگ ساسانی اشاره کرد. اثر تازه منتشر شده ایشان نیز تحت عنوان ایرانشهر به چاپ رسیده است.

پایان پیام

به یاد دکتر یارشاطر

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید