ساکنان دورااروپوس و زندگی ادیان در کنار هم
منطقه دورااروپوس مردم اشکانی، یونانی، سوری، یهودی و سایر اقوام را در خود جای داده بود. معابد متعددی نیز در دوره حکومت اشکانیان در آن ساخته شده بود که نشان از تنوع جمعیت داشت.
به گزارش گلونی در دورااروپوس ادیان مختلفی رواج داشت و ساکنان آن به خدایان متفاوتی معتقد بودند. به همین ترتیب معابد گوناگونی مختص به زئوس، آرتمیس، آدونیس، میترا و خدایان پالمیرایی ساخته شد. این در حالی است که یهودیان نیز در این شهر کنیسه خود را داشتند و یکی از اولین کلیساهای جهان مسیحیت نیز در این شهر ساخته شد.
اشکانیان یک حاکم محلی را که گویا از نخبگان شهر دورااروپوس بود، به عنوان فرماندار در نظر گرفته بودند و این حاکم محلی امور اداری و نظامی شهر را کنترل میکرد. فرمانداری شهر دورااروپوس در دو سده تحت نظر خاندان یونانی لیسیا بود که مجوز حکومت خود را از اشکانیان تیسفون دریافت میکردند.
خانوادههای اشراف دورااروپوس نیز در نقاشیهایی مانند نقاشی کونون و خانوادهاش در حال انجام قربانی در یک معبد در گوشه شمالغربی شهر به نام «معبد بل» یافت شد، به تصویر کشیده شدهاند. در زمان اشکانیان دورااروپوس پایتخت منطقهای بود که در آن به امور حقوقی رسیدگی میشد.
پایان پیام
کیمیا قنبری
بیشتر بخوانید: از موسیقی دوره اشکانی چه میدانیم؟
از آشپزی اشکانی و خورد و خوراک آن ها چه میدانیم؟
تیراندازی پارتی از نبرد اشکانیان تا ادبیات جهان
سورنا و رستم؛ پیوند تاریخ و افسانه در ایران باستان
منابع چینی درباره اشکانیان چه میگویند؟