فرسایش و تغییر کاربری خاک در ایران در شرایط قرمز است
رییس انجمن علوم خاک ایران گفت: «بر اساس نتایج تحقیقات FAO، خاک کشور ما از نظر فرسایش و تغییر کاربری در شرایط قرمز است و اصلا وضعیت خوبی نداریم.»
به گزارش گلونی و به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، کامبیز بازرگان، رییس انجمن علوم خاک ایران امروز در همایش ملی مراقبت از خاک با اشاره به آلودگی خاک خوزستان به واسطه صنعت نیشکر، اظهار کرد: «هیچکس نمیگوید اقتصاد نیشکر درآمد و اشتغال ندارد اما باید محیطزیست و توسعه پایدار را لحاظ کنیم. دوستان در نفت و نیشکر میگویند ما هم درآمد و هم اشتغال داریم اما این صحبتها برای ۳۰ سال پیش و قبل از مطرح شدن بحث توسعه پایدار است.»
وی افزود: «امنیت آبی و خاکی خوزستان متاثر از نیشکر است و در اقتصاد نیشکر و مقبولیت اجتماعی آن شکی نیست اما همه حرف من این است که محیطزیست را قربانی نکنیم. البته صنایع نیشکر ما نیز به این درک رسیده و به سمت توسعه پایدار رفتهاند.»
رییس انجمن آب و خاک ایران بیان کرد: «خاک، بعد از اقیانوس بیشترین ظرفیت ترسیب کربن را دارد و لذا در کاهش آلودگی هوا نیز نقش دارد. ظرفیت خاک در کنترل تغییر اقلیم، تصفیه آب، ذخیره کربن، تامین غذا، کاهش فقر و… کمک کننده است و همین موضوعات اهمیت پرداختن به خاک را دوچندان کرده است.»
بازرگانی اضافه کرد: «این ویژگیها برای خاک سالم است و لذا اگر میخواهیم به این کارکردها برسیم، باید از خاک مراقبت کنیم.»
وی هشدار داد: «بر اساس نتایج تحقیقات FAO (سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد)، خاک کشور ما از نظر فرسایش و تغییر کاربری در شرایط قرمز است و اصلا وضعیت خوبی نداریم. پیشبینی جهانی برای ایران، نشان از کاهش سطح زیرکشت دارد و میگوید که با افزایش جمعیت و کاهش منابع آب، دیگر ظرفیت افزایش سطح زیرکشت را ندارد.»
پایان پیام
بیشتر بخوانید: چند نکته درباره مازوت سوزی و آلودگی هوا