خانه » محیط زیست » چند نکته درباره مازوت سوزی و آلودگی هوا
چند نکته درباره مازوت سوزی و آلودگی هوا

چند نکته درباره مازوت سوزی و آلودگی هوا

چند نکته درباره مازوت سوزی و آلودگی هوا

به گزارش گلونی حمیدرضا میرزاده در رشته‌توییتی نوشت:

۱- مازوت یا نفت سیاه یک سوخت سنگین است که مهمترین آلودگی ناشی از سوزاندن آن، ذرات معلق و اکسیدهای گوگرد است.

۲- آنطور که دولت در کارگروه آلودگی هوا تصویب کرده بود، مازوت سوزی تنها در سه نیروگاه متوقف شد.

‏۳- سه نیروگاه شامل منتظری (اصفهان)، منتظرقائم (کرج) و شازند (اراک) هستند اما برخی دیگر نیروگاه‌های بخار (که ۱۷ درصد تولید برق را بر عهده دارند) با ممنوعیت مازوت‌سوزی روبه‌رو نبوده‌اند.

۴- علت اصلی آلودگی هوا در شهرهای بزرگ مانند تهران فقط مازوت نیست بلکه مازوت عامل تشدید است.

‏۵- در مورد آلودگی هوا، کماکان مسائلی مانند خودروها، سوخت و… علت آلودگی هستند اما مازوت‌سوزی می‌تواند به ناگهان شاخص آلودگی را به‌شدت بالا ببرد.

۶- در مصوبه کارگروه آلودگی هوا موضوع فقط نیروگاه‌هایی هستند که نزدیک شهرها واقع شده‌اند.

‏۷- در ایران دو نوع مازوت وجود دارد. یک مازوت معمولی که گفته می‌شود چیزی حدود ۵ درصد گوگرد دارد. دیگری مازوت استاندارد ویژه کشتی‌ها که ۰.۸ درصد گوگرد دارد. تا جایی که می‌دانم میزان تولید مازوت کم‌گوگرد بسیار کم است و وزارت نفت نمی‌تواند تمام مازوت کشور را کم‌گوگرد کند.‏

‏۸- وزارت نیرو مدعی است که سوخت نیروگاه‌ها (از جمله مازوت کم‌گوگرد) تأمین شده و از همین رو به‌دنبال فک پلمب سه نیروگاه است. دربارهٔ این ادعا نمی‌توان به‌طور دقیق صحبت کرد.

۹- یک جایگزین دیگر گاز طبیعی برای نیروگاه‌ها، گازوئیل است که آنهم سوخت سنگین است.‏۱۰- آلودگی‌های ناشی از سوزاندن ‎#گازوییل هم شبیه مازوت است ولی در ابعادی کمتر.

۱۱- یک مورد مهم درباره مازو‌ت‌سوزی در نیروگاه‌ها این است که می‌توان آلودگی خروجی دودکش نیروگاه‌ها را به‌شکل زیادی از طریق ‎#فیلتراسیون کاهش داد اما ظاهرا وزارت نیرو چندان پیگیر موضوع نیست.

‏۱۲- به‌نظر می‌رسد تمام تلاش دولت این است که برق و گاز در بخش خانگی قطع نشود و بیشتر آسیب متوجه صنایع کوچک و بزرگ است. هرچند که برق بخش خانگی هم با قطعی‌هایی روبه‌روست. اما بخش صنعتی هم ضرر ناشی از خاموشی را می‌بیند و هم مالیات و دستمزد کارگران را پرداخت می‌کند.

‏۱۳- هنوز هم فکر می‌کنم یک مطالبه اصلی از وزارت نیرو (و به‌طور کلی مجموعه دولت) این است که برای تأمین بخشی از برق کشور روی ‎انرژی‌های تجدیدپذیر مثل سلول‌های فتوولتاییک سرمایه‌گذاری کند. چرا باید برق کشور لنگ سوخت فسیلی باشد؟! درباره برق هسته‌ای هم که دیگر همه می‌دانیم!

درباره مازوت سوزی بیشتر بخوانید

پایان پیام

اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
به بالا بروید